Élő adásban verték meg az amerikaiak a férfipóló-válogatottat

Vágólapra másolva!
A londoni olimpiára készülő, az átállás miatt fáradtabb magyar férfivízilabda-válogatott az egyesült államokbeli Newport Beachen 12-9-re kikapott vasárnap a hazaiak válogatottjától.
Vágólapra másolva!

Eredmény:
Egyesült Államok - Magyarország 12-9 (5-2, 2-0, 3-3, 2-4)
a magyar góldobók:
Kiss G. 2, Varga T. 2, Vámos 2, Biros 2, Kásás 1

"Sajnos betartottuk a szurkolók felé tett ígéretemet, miszerint ennyi felkészülés után még nem fogunk tudni jól játszani" - mondta Kemény Dénes szövetségi kapitány a férfiválogatott hivatalos internetes oldalának. "Védekezésben és támadásban is sokat kell javulnunk, de két hónappal az olimpia előtt úgy gondolom, megvan erre minden esélyünk.

Azevedo hat gólt lőtt a meccsen, amelyen már 7-2-re is vezettek a hazaiak, és amelyet Amerika-szerte élőben közvetített az NBC Sports.

"Megtiszteltetés, hogy egyenes élő adásban országos tévécsatorna adta a meccset, az a csatorna, amely majd az olimpiát is közvetíteni fogja az Egyesült Államokban" - folytatta Kemény. "Egyébként telt ház volt, sok magyar szurkolóval. Az eddigi USA-beli meccseinken a magyar szurkolók többségben voltak, most azonban kisebbségben."

"Volt integetés, őrjöngés a közönség felé, amolyan 'mutassuk meg, hogy a magyarokat meg tudjuk verni', de amúgy sportszerű meccs volt, sok szép góllal" - nyilatkozta Kiss Gergely.

A magyarok szombaton érkeztek az Egyesült Államokba, a vasárnapi első meccset követően pedig hétfőn a horvátokkal találkoznak.