A horvátokkal sem bírtak a pólósok

Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok ellni vereség után Horvátországgal döntetlent játszott a magyar férfipóló-válogatott Kaliforniában. 28 másodperccel a vége előtt még egy góllal a magyar csapat vezetett.
Vágólapra másolva!

Barátságos mérkőzés, Kalifornia, Newport Beach:
Magyarország - Horvátország 10-10 (1-1, 2-1, 4-5, 3-3)
Magyarország:
Nagy V., Katonás, Madaras 3, Varga Dénes 5, Kásás, Hosnyánszky, Kiss G., Kis G., Varga Dániel, Biros, Steinmetz Á., Hárai 1, Varga T. 1, Vámos, Baksa
szövetségi kapitány: Kemény Dénes
Horvátország: Pavic, Buric, Boskovic 2, Dobud 3, Jokovic 1, Karac, Markovic, Buslje, Sukno 2, Barac, Hinic, Obradovic, Buljubasic 2, Setka, Krapic
Szövetségi kapitány: Ratko Rudic

Az Egyesült Államok elleni vereség után döntetlent játszott az őket korábban legyőző horvátokkal a magyar válogatott. Kemény Dénes csapata végig vezetett a mérkőzésen, de az ellenfél folyamatosan lőtávolban volt.

"Az utolsó percre 9-9-cel indultak neki a csapatok. Varga Dénes ötödik góljával megint nálunk volt az előny, de Dobud 28 másodperccel a befejezés előtt egyenlített" - írta a pólóválogatott honlapja.

"Harcos, küzdelmes mérkőzésen lett döntetlen, inkább nekünk állt, sose vezettek, de ma is sok tanulsággal gazdagodtunk. Egy hete vagyunk komplettek, így azért ezeket a meccseket nagyon nem lehet komolyan venni" - értékelt a kapitány a VLV.hu-n.

"Lényeges és a játékosok is tudomásul vették, hogy amikor egy évvel ezelőtt lekötöttük ezt az edzőtábort, nem lehetett gondolni, hogy leszáll a repülő és 48 órán belül két meccset játszunk ilyen erős csapatokkal. Alapvetően az az edzőtábor célja, hogy erősen dolgozzunk és hogy megtörjük a margitszigeti felkészülés monotóniáját. Tudomásul vettük ezeket a meccseket, szerintem hasznosak, függetlenül az eredménytől. Tegnap, a meccs után még volt egy kétórás edzés, ma délelőtt szintén két óra, s délután a meccs."

Sokat javult a játékunk tegnaphoz képest? "Szerintem nem. Tegnap azért más volt itt, az USA ellen. De azon a meccsen is lőttünk kilenc gólt, ma tízet, kapni tegnap tizenkettőt kaptunk, ma tízet - nem lényeges eltérések ezek."

"Nem tudom. Négyet már sokszor" - felelte Varga Dénes a VLV-nek a kérdésre, hogy dobott-e már öt gólt egy meccsen a válogatottban.

A következő meccs péntekre virradóra, magyar idő szerint hajnali négy órakor lesz, ismét az Egyesült Államok ellen.