Krivokapics tüdőembóliával került kórházba

Vágólapra másolva!
Enyhe fokú tüdőembóliával a veszprémi kórházba szállították Krivokapics Miloradot, a norvégok elleni világbajnoki selejtezőre készülő magyar férfikézilabda-válogatott átlövőjét.
Vágólapra másolva!

"Krivokapics a veszprémi felkészülés során néhány nappal ezelőtt edzés közben fáradékonyságra, fulladásra panaszkodott" - mondta el dr. Erdélyi Gábor csapatorvos. "Az azonnali vizsgálatok enyhe fokú mikroembolizációt mutattak ki a tüdejében, ezért világossá vált, hogy a játékos nem terhelhető, és azóta is a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórházban kezelik. Szerencsére az időben felállított diagnózisnak köszönhetően az átlövő általános állapota jó. Biztosnak tűnik, hogy hosszabb kihagyásra kényszerül. Reménykedünk a mielőbbi visszatérésében, de pontos prognózist csak a részletes vizsgálatok után lehet majd felállítani."

Azt jelen pillanatban nem tudni, hogy mennyi időt kell kihagynia, de a kényszerpihenő akár fél év is lehet. Ebben az esetben nemcsak a norvégok elleni vb-selejtezőn, hanem a londoni olimpián sem játszhat.

Krivokapicsnak 2010 áprilisában mélyvénás trombózisa volt, véralvadásgátló szereket kapott, és több hónapot volt kénytelen kihagyni.

A londoni játékokon is érdekelt magyarok vasárnap Veszprémben, június 16-án pedig Oslóban találkoznak a norvégokkal. A párharc győztese vehet részt a jövő évi spanyolországi vb-n.