Iváncsik Tamás kimaradt az olimpiai keretből

Vágólapra másolva!
Mocsai Lajos szövetségi kapitány kijelölte a londoni olimpiára utazó férfikézilabda-válogatott előzetes keretét. A névsor július 27-ig sérülés vagy egyéb különleges esemény miatt változhat. A 14+1 fős keretből kimaradt a súlyos sérülésből felépült Iváncsik Tamás, bekerült viszont a szintén sérülésből visszatérő Ilyés Ferenc.
Vágólapra másolva!

"A szabályoknak megfelelően meg kellett neveznem azt a 14 plusz 1 fős keretet, amely Londonba utazhat" - idézte a kapitányt a szövetség honlapja. "A keret azonban nyílt, a bő keret tagjai versenyben vannak, és a csapattal együtt készülnek tovább."

Mocsai úgy fogalmazott, az utazó keret névsora a július 19-i, szegedi, Tunézia elleni mérkőzést követően válhat véglegessé. "A múlt héten a szlovéniai Roglán magaslaton, ideális körülmények között készülhettünk, a munka hetven százaléka erőnléti jellegű volt, összesen 15 edzésen részt a játékosok. Mostantól a stratégia, technikai jellegű munka kerül előtérbe. Bízom benne, hogy a keret valamennyi tagja, tehát a megnevezett 15 játékoson kívül mindegyik kerettag továbbra is a versenyhelyzetnek megfelelően készül velünk tovább."

A 14+1 fős keretnek nem tagja Iváncsik Tamás, aki januári térdműtéte után júniusra épült fel teljesen, ezzel együtt bízott benne, hogy ott lehet Londonban. A hasonló helyzetben levő Ilyés Ferenc ugyanakkor bizalmat kapott Mocsaitól, ő márciusban szenvedett külső bokacsonttörést, szintén műteni kellett, és ő is júniusra lett százszázalékos.

A magyar férfiválogatott olimpiai kerete:
Kapusok: Fazekas Nándor (MKB Veszprém KC), Mikler Roland (Pick Szeged)
Jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB Veszprém KC), Harsányi Gergely (Grundfos Tatabánya KC)
Jobbátlövők: Mocsai Tamás (Hannover, német), Nagy László (FC Barcelona, spanyol)
Irányítók: Császár Gábor (MKB Veszprém KC), Lékai Máté (Celje, szlovén)
Beállók: Schuch Timuzsin (MKB Veszprém KC), Zubai Szabolcs (Pick Szeged)
Balátlövők: Ilyés Ferenc (MKB Veszprém KC), Pérez Carlos (MKB Veszprém KC)
Balszélső: Iváncsik Gergő (MKB Veszprém KC), Vadkerti Attila (Pick Szeged)
Tartalék: Laluska Balázs (MKB Veszprém KC)

A bő keret további tagjai:
Ancsin Gábor (Pick Szeged), Iváncsik Tamás (MKB Veszprém KC), Liszkai Szilveszter (MKB Veszprém KC), Nagy Kornél (Dunkerque HB Grand Littoral, francia), Putics Barna (VfL Gummersbach, német), Szöllösi Szabolcs (Csurgói KK)