Minden médiabuszra felszáll egy katona az olimpián

Vágólapra másolva!
A terrorkészültség lépten-nyomon jelentkezik a londoni olimpia helyszínén. Az újságírókat szállító buszok mindegyikét katonák vizsgálják át, a versenyek helyszínére csak tömegközlekedéssel, vagy akkreditált járművel lehet bejutni, más módon az Olimpiai Park közelébe sem lehet menni.
Vágólapra másolva!

Az MTI helyszíni tudósítása szerint Londonban az úgynevezett shuttle buszok, vagyis a hivatalos médiahotelek és a fő sajtóközpont (MPC) között közlekedő autóbuszok az MPC előtti biztonsági gyűrűnél rakják ki utasaikat, de előbb a járművek is alapos vizsgálaton esnek át. Speciális szerkezeteikkel bombakeresésre kiképzett katonák pillantanak be a buszok alá, egy katona pedig az emeletes buszra felszállva ellenőrzi a járművön ülő személyeket.

A bombakeresők mellett az úttestbe rejtett acélcsapdák is a járműves behatolás meghiúsítására szolgálnak, itt-ott pedig célzatosan felhalmozott homokzsákhalmazok jelzik, adott esetben a mesterlövészek is bevetésre készek.

A brit főváros utcáin, a fontosabb középületek, intézmények előtt és közelében fegyveresek őrködnek, az olimpiai versenyeknek otthont adó Olimpiai Parkba pedig csak szigorú és alapos átvizsgálás után lehet bejutni.

Az Olimpiai Park megközelítésének tilalmára hatalmas táblák hívják fel a figyelmet, így tilos a környéken a gyalogos forgalom, sem kerékpárral, sem kismotorral nem lehet közel hajtani a kerítéshez. Csak az akkreditált járműveket engedik át az ellenőrző pontokon.

A nézők kizárólag tömegközlekedési eszközökkel juthatnak be az Olimpiai Parkba.