Iváncsik: Mocsai nem volt velem egyenes

iváncsik tamás, kézilabda, veszprém
Vágólapra másolva!
A magyar férfikézilabda-válogatott olimpiai keretéből kimaradt Iváncsik Tamás szerint Mocsai Lajos szövetségi kapitány nem volt vele őszinte.
Vágólapra másolva!

Az MKB Veszprém sérülésből visszatért szélsője a klub honlapján elmondta: nem számított arra, hogy nem utazhat Londonba.

"Az előzetes keret kihirdetése után leültem Mocsai Lajossal, hogy megbeszéljük a kialakult helyzetet" - kezdte Iváncsik Tamás. "Úgy érzem, részemről ez egy őszinte beszélgetés volt, elmondtam a szövetségi kapitánynak, ha a rossz lábam nem bírná a terhelést, azt azonnal jelezném neki, mivel senki elől nem szerettem volna elvenni a helyet. Azt kaptam válaszul, hogy semmilyen hátrányban nem vagyok a sérülésem miatt, a másik két játékossal szemben, a következő három felkészülési meccsen dől el, hogy kik utaznak majd Londonba."

Iváncsik elmondta, hogy ezek után nagyon rosszul esett neki, hogy Mocsai azzal indokolta a kimaradását, hogy attól tart, hogy a sorozatterhelést nem fogja bírni a lába.

"A szlovéniai edzőtábort - ahol napi három edzés volt - minden probléma nélkül végigcsináltam. Úgy érzem, hogy ezt az indokot már hónapokkal előbb is közölhette volna velem a kapitány. Nagyon fáj, hogy nem volt egyenes velem, hiszen ha ezt közli, akkor nem ért volna olyan váratlanul a kimaradásom."

A jobbszélső posztra Gulyás Péter és Harsányi Gergely került be az olimpiai keretbe.