A házigazda szenvedett, Neymarék könnyelműsködtek a londoni focitornán

Vágólapra másolva!
Az olimpiai labdarúgótorna nyitányán a házigazda britek hangulattalan meccsen vérszegény játékkal játszottak döntetlent Szenegál ellen. A brazilok félóra alatt tripláztak Egyiptom ellen Silva, Damiao és Neymar góljával, ám azután hagyták felzárkózni az ellenfelet, így csak szoros győzelemmel kezdtek. Nagy pofont kapott az egyik esélyesnek tartott spanyol válogatott, amely egy félidőt emberhátrányban játszva úgy kapott ki 1-0-ra Japántól, hogy a távol-keletiek még négy-öt ziccert is elhibáztak.
Vágólapra másolva!

A D csoport nyitómeccsén fölényben játszó spanyolok a 34. percben az első japán lehetőségből gólt kaptak: Takahiro bal oldalról érkező szögletét Ocu Juki közelről rúgta a kapuba (1-0).

Az európai együttes sorsa a 42. percben pecsételődött meg, amikor Inigo Martínez piros lapot kapott Kenszuke lerántásáért. A második játékrészben Japán számtalan helyzetet hagyott ki, a spanyolok szerencséjére De Gea kapus nagyon jól védett.


Az A csoportban a manchesteri Old Traffordon mutatkozott be a brit válogatott, amely nem játszott jól, de úgy tűnt, hogy Bellamy góljával így is behúzza a három pontot. Szenegál azonban a vége előtt egyenlített, így Stuart Pearce csapata távolabb került a továbbjutástól. A házigazda teljesítményénél csak a közönség volt haloványabb, az Old Trafford nézői szurkolás helyett csak udvarias tapssal kísérték a mérkőzés eseményeit.

Eredmények, labdarúgás, férfiak, 1. forduló, D csoport:
Japán - Spanyolország 1-0 (1-0)
Honduras-Marokkó 2-2 (0-1)

B csoport:
Mexikó - Koreai Köztársaság 0-0
Gabon-Svájc 1-1 (1-1)

A csoport:
Uruguay - Egyesült Arab Emírségek 2-1 (1-1)
Nagy-Britannia - Szenegál 1-1 (1-0)

C csoport:
Fehéroroszország - Új-Zéland 1-0 (1-0)
Brazília - Egyiptom 3-2 (3-0)