Bárki meggyújthatja a lángot, csak ne Beckham legyen az

a londoni olimpia megnyitója, olimpiai láng
Vágólapra másolva!
A londoni olimpia megnyitója előtti órákban arra voltunk kíváncsiak, a helyiek szerint ki gyújtja meg a lángot, és milyen érzéseket táplálnak az olimpia iránt. A rögtönzött közvéleménykutatásból az derült ki, a helyiek nem örülnének, ha David Beckham gyújtaná meg a lángot.
Vágólapra másolva!

A Hyde Parktól pár percre lévő, tradicionális brit kocsmában a pultoslánynak nem volt igazi favoritja a lánggyújtó szerepére, később aztán kibökte, azt hallotta, az újdonsült Tour de France-győztes kerékpárost, Bradley Wigginst is az esélyesek közé sorolják. A húszas évei végén járó amerikai lány azt mondta, annak örül a legjobban, hogy először élheti át, milyen hatása van egy olimpiának a város hangulatára.

A pultnál a sörét fogyasztó, negyvenes férfi biztos benne, hogy sportoló lesz a lánggyújtó, de nem szeretné, ha David Beckham lenne az. "Szó se róla, tehetséges fickó, de lenne más, aki jobban megérdemelné. Ott van például Daley Thompson, a tízpróba 1980-as és 1984-es olimpiai bajnoka" - mondta Andrew, aki nagy kerékpárőrült, és ki is látogat a versenyre, amire "nem is volt olyan nehéz jegyet szerezni."

A Hyde Parkban megkérdezett, őszülő halántékű helyi szakértő viszont úgy van vele, megfelel neki, ha a tévében követi a játékokat. "Nincs ötszáz fontom, hogy a helyszínen nézzem a versenyeket. A női gyeplabdára persze kimehetnék ötven fontért is, de az meg nem érdekel."

Az Arsenalnak drukkoló férfi szerint nem Wiggins lesz a mindenki által találgatott esti főszereplő, sokkal nagyobb esélyt lát arra, hogy az egymás után öt olimpián győztes evezős legenda, Sir Steve Redgrave lesz a váltó utolsó tagja. "Azt is el tudom képzelni, hogy a korábbi zseniális sprinter, a 100 méteres síkfutást olimpián, vébén és Eb-n is megnyerő Linford Christie lobbantja fel a lángot. Igazából bárki lehet az, csak Beckham ne legyen, valami új arc kéne" - kapott egy újabb virtuális fekete pontot az olimpiai csapatból is kikerülő futballsztár.

A parkban újságot olvasva és sört kortyolva lazító férfi azt mondta, büszke arra, hogy két hétig Londonra figyel a világ, és úgy gondolja, az utóbbi időben gyengélkedő jamaicai sprinter, Usain Bolt lesz az olimpia sztárja. Ami nem tetszik neki a gyakran kaotikus viszonyok mellett az az, hogy szerinte az olimpián minden a profitról és az üzletről szól. "Nagyon kíváncsi vagyok arra, mi marad majd nekünk, londoniaknak a játékok után, érezzük-e majd a hatását annak, hogy most mindent ezzel próbálnak eladni".

A szintén a parkban üldögélő lánytrió véleményét hallva is behúzhattunk egy strigulát Redgrave mellé, de egyikük akkor sem szomorkodott volna, ha a James Bond-filmekből ismert Daniel Craigre hárult volna a láng meggyújtása. És hallhattunk egy új jelöltet is a Pekingben triplázó, összesen négy olimpiai aranyat nyer pályakerékpáros Chris Hoy személyében.

A hármasból csak egy lány lakik Londonban, ő azt mondta, nem érzi, hogy rosszabb lenne a közlekedés a városban, mert dugók és útlezárások máskor is előfordulnak. Barátnője személyes élményeket is gyűjthet majd a játékokról, mert büszkén újságolta, hogy van jegye az egyik férfikosárlabda-meccsre, igaz, azt nem tudta, kik játszanak majd.