Mohamed Aida elsiratta az ötödik olimpiáját

Vágólapra másolva!
Az ötödik olimpiáján részt vett magyar tőrvívó Mohamed Aida az első fordulóban aratott győzelme után a negyeddöntőbe jutásért kikapott az olimpiai ezüstérmes dél-koreai Nam Hjuntól, pedig a végén csak egy tusra volt a győzelemtől. A verseny után a 36 éves vívónő azt mondta: nem tudja, hogy lesz-e még hatodik olimpiája, utolsó kérdésünkre válaszolva pedig megkönnyezte a mostanit.
Vágólapra másolva!

Emiatt kapott ki? - kérdeztük Mohamed Aidát, aki a nyilatkozata előtt hátrafordult, és köhögött egyet.

Valójában rajtam a versenyláz miatt mindig kijön valamilyen betegség, nem is fogom erre az eredményt, mert mindig ez van. Az ellenfél második a világranglistán, egy nagyon gyors, robbanékony vívó, mégis jól tudtam vele a lépést tartani. Próbáltam lazán, nyugodtan versenyezni, és nem átvenni az ő stílusát, hogy végig úgy bírjak vívni, ahogyan tudok. Mindenképp jót tett nekem, hogy nem rohantam, mert az utóbbi időben próbáltam erőből megoldani a dolgokat. Tudtam, hogy ez egy egytusos mérkőzés lesz, és az utolsó pillanatig bíztam benne, hogy győzni fogok.

Mennyire tett nagy terhet a vállára, hogy a megszokottnál jóval kevesebb magyar vívó jutott ki az olimpiára?

Nem éreztem terhet, nyugodtan készültem, persze annak nagyon örültem volna, ha csapatban is tudunk indulni. Az még egy esélyt jelentett volna, és a csapattársaimat is sajnálom, hogy ők nem lehetnek itt. Bennem semmi félsz nem volt, és úgy gondoltam, mivel Pekinghez képest ezúttal kevésbé számítottam esélyesnek, hátulról előretörhetek.

Hogyan tovább, folytatja a vívást?

Holnap, vagy a héten gondolkodom majd rajta. Egy olimpia még beleférne, de sok összetevője van a jövőmnek, a család, a megélhetés.

A szoros vereség után mintha nem is lenne annyira csalódott. Tényleg nem az?

De, csalódott vagyok. Mert úgy gondolom, hogy mindent megtettem. Nyugodt szívvel jöttem ide, sőt annyit edzettem, mint előtte még soha, és sok mindent másképp csináltam, mint eddig. Sok esetben visszamentem egészen az alapokig.