Tóth Krisztina meccslabdáról esett ki

Vágólapra másolva!
Tóth Krisztina 3-0-s vezetésről, meccslabdát rontva kiesett a második fordulóban, azaz a legjobb 48 között a londoni olimpia női asztalitenisz-tornáján.
Vágólapra másolva!

Kínában megunták a fölényes pingpongsikereket

Eredmények, női egyes, 2. forduló (a 32 közé jutásért):
Csen Szu-ju (tajvani) - Tóth Krisztina 4-3 (-10, -7, -7, 13, 5, 5, 11)

A világranglistán jelenleg 84. helyezett Tóth, aki a délelőtti első fordulóban igencsak megszenvedett a venezuelai Fabiola Ramosszal (268.), remekül kezdte esti meccsét az ExCeL központban, türelmesen játszva jutott szettelőnyhöz a tajvani Csen Szu-juval (57.) szemben.

A második felvonásban is a hétszeres Európa-bajnok, ötödik olimpiáján szereplő magyar játékos irányított, s hamar megduplázta játszmái számát a hozzá képest feleannyi idős, jövő héten 19. születésnapját ünneplő ázsiaival szemben.

A folytatás sem hozott változást, a balkezes magyar higgadtan gyűjtögette pontjait, 3-0 után azonban a negyedik szett szoros csatában a tajvanié lett úgy, hogy Tóthnak meccslabdája volt.

Csen ettől erőre kapott, felgyorsította a játékot, s a következő két játszmát villámgyorsan begyűjtve kiegyenlített. A döntő szett óriási csatát hozott, a végén mindkét játékos meccslabdához jutott, de a lehetőséggel végül Csen tudott élni, Tóth pedig búcsúzni kényszerült.

A 17-32. kiemeltek a második, az 1-16. kiemeltek pedig a harmadik körben kapcsolódtak-kapcsolódnak be a küzdelmekbe. A női tornán 23. helyen rangsorolt Póta Georgina (világranglista-48.) első riválisa a horvát színeket képviselő Tian Yuan (108.) lesz vasárnap 11 órától, a tét a legjobb 32 közé jutás lesz.