Kicsit bosszantó, de jó előjel - Gyurtának 200-as aranyat érhet a 100-as bombaforma

Gyurta Dániel, 100m mell, előfutam
Vágólapra másolva!
Gyurta Dániel saját országos csúcsán tovább faragva, a dobogóról mindössze négy századdal lemaradva lett negyedik a londoni olimpián a mellúszás százméteres számában. Főleg annak örül, hogy kétszázas riválisait megelőzte.
Vágólapra másolva!

Milyen volt a vízben?

Érzésre nagyon jó volt minden, a második ötven és a forduló is nagyon jól sikerült. Ha azt mondják az olimpia előtt, hogy negyedik leszek százon, azt előre aláírtam volna, de egy utólag kicsit bosszantó, hogy négy századdal maradtam le a dobogóról.

Élete legjobb idejével.

Igazából nem bánkódhatok, hiszen háromszor tudtam egy percen belül úszni, még a váltókban is nagyon karcosan sikerült csak ez az eredmény. Most, Londonban pedig háromszor is magabiztosan egy perc alatti eredményt értem el. Az ad igazából nagyon nagy erőt, hogy le tudtam győzni a kétszázas riválisaimat. Az, hogy százon előttük vagyok, jó előjel a kétszázra nézve.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

A célba érkezés után miért csapott bele látványosan a vízbe, mérges volt?

Nem. Csak örültem. Négy századdal maradtam el a bronzéremről, de ne felejtsük el, hogy én kétszázra készültem. Ezt úgy is be lehet állítani, hogy csak negyedik lettem, de úgyis be lehet állítani, hogy világranglista-9. nevezési idővel előreléptem a negyedik helyre.

A száz méter mostantól már nem csak egy kiegészítő szám a kétszáz előtt?

Ezt mindenki döntse el maga. Számomra nagyon fontos a száz is. 1:00.23-as idővel érkeztem, most 59,53-at értem el, ez a javulás kétszázon is rengeteg lenne, nemhogy százon - örülök neki.

Minek köszönhető ez a javulás, ilyen jó a medence, ilyen jó a víz?

Jól sikerült a felkészülés.