Póta bedarálta hovát-kínai ellenfelét

Póta Georgina, asztalitenisz, london 2012
Vágólapra másolva!
Póta Georgina bejutott vasárnap a 3. fordulóba, azaz a legjobb 32 közé a londoni olimpia női asztalitenisz-tornáján.
Vágólapra másolva!

női egyes, 2. forduló (a 32 közé jutásért):
Póta Georgina - Tian Yuan (horvát) 4-1 (-11, 4, 2, 10, 2)

női egyes, 3. forduló (a 16 közé jutásért):
Póta Georgina - Park Mi Jung (dél-koreai) 22.00

férfi egyes, 2. forduló (a 32 közé jutásért):
Zwickl Dániel - Aleksandar Karakasevic (szerb) 15.30

Mivel a 17-32. kiemeltek a második körben kapcsolódtak be az asztalitenisz küzdelmeibe, a női tornán 23.-ként rangsorolt Póta is ekkor lépett táblához.

Riválisa az az ázsiai származású, horvát Tian Yuan volt, aki a nyitókörben, szombaton 4-0-ra vert egy chilei játékost. Póta ugyanakkor 48., Tian Yuan 108. a világranglistán, így a magyar várta esélyesként a meccset.

Az ExCel asztalitenisz-csarnokának teli lelátói előtt az első szettben fej-fej mellett haladtak, mindkettőjüknek volt játszmalabdája, de végül Tian tudott élni a lehetőséggel. A folytatásban is maradt a kiegyenlített küzdelem, a Berlinben légióskodó, 27 éves magyar azonban 4-4 után állva hagyta riválisát, és kiegyenlített, sőt, a harmadik felvonásban is csak két pontot engedélyezett a horvátnak.

A negyedik szett ismét szorosabb csatát hozott, Tien végig vezetett, aztán mégis Póta jutott játszmalabdákhoz, s a harmadikat értékesítette is. Az utolsó felvonásban minden sikerült Pótának, aki így magabiztos sikerrel lépett tovább.

A következő ellenfele - magyar idő szerint 22 órától - a 16. helyen kiemelt dél-koreai Park Mi Jung (33. a világranglistán) lesz.

"Kicsit izgultam, de nem annyira, mint négy éve, Pekingben. Úgy voltam vele, hogy mindenképpen győznöm kell, már csak azért is, mert jobb játékosnak érzem magam Tiannál. Most visszamegyek a faluba, megpróbálok pihenni, mert este a mostaninál sokkal nehezebb mérkőzés vár rám" - mondta Póta Georgina.