Karakas közel volt az éremhez, Szávayék kiestek, Csehék döntőért úsznak - olimpia percről percre

Sidi Péter sportlövő olimpikon
Vágólapra másolva!
Nem sikerült bedzsúdóznia magát Karakas Hedvignek a legjobb négy közé, a vigaszágon viszont nyert egy jukóval, már csak egy győzelem kellett volna a bronzhoz, de kikapott francia ellenfelétől, így ötödik lett. A sportlövő Sidi Péternek sem sikerült döntőbe jutnia. Cseh László az elődöntőbe jutott 200 pillangón, de javítania kell a döntőbe kerüléshez. Biczó, Hosszú és Verrasztó Evelyn is továbbjutott. Roger Federer második meccsét is megnyerte, Babosék viszont kiestek párosban. Kövesse a nap eseményeit percről percre!
Vágólapra másolva!

Magyar szempontból várhatóan nyugisabb nap következik a remekül sikerült vasárnap után az olimpián. Hétfőn a legnagyobb éremesélyesünk a légpuskások között induló Sidi Péter lehet, akinek 10 órakor kezdődik a selejtezője. A komáromi sportoló ebben a számban Pekingben hatodik volt, 2010-ben világbajnoki és Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett, tavaly pedig megnyerte a kontinensviadalt, azaz a 10 méter egyik favoritjának tekinthető.

A női párbajtörőzőknél Szász Emese a magyar induló, akinek nagyon nehéz dolga lesz, de van esélye arra, hogy éremközelbe kerüljön. Szász 13.20-kor kezd a 16-ba jutásért. Az 57 kilogrammos dzsúdósok között a világbajnoki harmadik Karakas Hedvig folytathatja az eddigi remeklést. Karakas 10.58-kor dzsúdózik először a spanyol Concepcion Bellorinnal a nyolcaddöntőbe jutásért.

Megkezdi szereplését a női vízilabda-válogatott is, amely az amerikai együttessel szemben száll vízbe 20.40-kor, míg az úszóversenyeken magyar szempontból fontos számok, a férfi 200 m pillangó (Cseh László, Biczó Bence) és a női 200 m vegyes (Hosszú Katinka, Verrasztó Evelyn) előfutamai 11-kor kezdődnek, az elődöntők este lesznek. A teljes programot itt találja meg.