Ötödik helyig jutott a fájós lábbal küzdő Karakas

Vágólapra másolva!
A vigaszágon bronzmeccsig jutó Karakas Hedvig elveszítette utolsó meccsét, így ötödik lett a londoni olimpia cselgáncstornáján az 57 kg-osok között.
Vágólapra másolva!

A 22 éves, vb-bronzérmes magyar dzsúdós a bronzmérkőzésen az Eb-harmadik francia Automne Paviával csapott össze, korábbi öt meccsükön négyszer az ellenfél győzött. Karakas a vigaszági meccsét megnyerve jutott el a bronzcsatáig, míg ellenfele, a francia Automne Pavia az elődöntő elvesztésével. Pavia brit és ausztrál riválisát megverte, osztrák ellenfelét pedig szabálytalan fogásért leléptették, akár csak Karakassal szemben a brazil Rafaela Silvát a 16 között.

A bronzmeccsen kiegyenlített csata zajlott, még egy perc sem telt el, amikor a vezetőbíró mindkét versenyzőt intette fogásbontásért. Bár folyamatosan Karakas ment előre, a francia pedig hátrált, mégis 2:23-nál a magyar cselgáncsozó kapott újabb figyelmeztetést, így a francia jukóhoz jutott.

A nap során egyre erősödő lábfájással küzdő Karakas ettől kezdve támadásban volt, de nem tudott érvényes akciót indítani, így a francia egyetlen ponttal megnyerte a meccset.

Karakas első olimpiáján így is pontszerzőként, az ötödik helyen végett. A magyar dzsúdósok eddigi londoni mérlege emellett egy ezüst- (Ungvári Miklós) és egy bronzérem (Csernoviczki Éva). Kedden a 81 kg-os Csoknyai László lép tatamira.