Csak üldözte Montenegrót a pólóválogatott

 Kiss Gergő (j) dobja el a labdát a montenegrói Vladimir Gojkovic előtt, Magyarország-Montenegró
Vágólapra másolva!
A szerbek elleni zakó után második meccsét elveszítette a magyar férfivízilabda válogatott, amely Montenegrótól kapott ki egy góllal. Kemény Dénes csapata az egész meccsen futott az eredmény után, egyszer sem vezetett, és bár a végén támadhatott az egyenlítésért, nem tudott élni a lehetőséggel.
Vágólapra másolva!

B csoport, 2. forduló
Montenegró - Magyarország 11-10 (2-2, 4-3, 3-3, 2-2)
Vízilabdacsarnok, 5000 néző, vezette: Borrell (spanyol), Flahive (ausztrál)
Magyarország: Szécsi Zoltán - Kiss Gergely, Madaras Norbert, Hárai Balázs 2, Varga Tamás, Biros Péter 3, Kásás Tamás 1. Csere: Nagy Viktor (kapus), Varga Dénes, Hosnyánszky Norbert 1, Szívós Márton, Varga Dániel 2, Steinmetz Ádám 1
a montenegrói góldobók: Drasko Brguljan 3, Janovic Mladan 2, Aleksandar Ivovic 2, Predrag Jokic, Boris Zlokovic, Vladimir Gojkovic, Aleksandar Radovic 1-1

Percről percre tudósítás

Az Európa-bajnok szerbektől elszenvedett vereség után az Eb-2. montenegrói csapattal szemben szállt vízbe az olimpiai címvédő magyar válogatott, amelynek szurkolói óriási hangulatot teremtettek a telt házas Vízilabdacsarnokban.

Az idén eddig háromszor játszottunk Montenegróval, és mindháromszor kikaptunk. Néhány kihagyott helyzet után most is az ellenfél szerezte az első gólt emberelőnyből, Hosnyánszky szintén fórból válaszolt. Mladan szép és eredményes ejtése után mindkét oldalon kimaradt egy-egy létszámfölényes helyzet, majd a csapatkapitány Biros lövésével szemben volt tehetetlen Scepanovic (2-2).

Forrás: MTI/Kovács Tamás
Forrás: MTI/Kovács Tamás

Kiss Gergelynek nem ment jól a játék

A második negyed is montenegrói góllal indult, előnyből Varga Dániel egyenlített. Jokic távoli bombájával megint csak az ellenfél vezetett, amely emberelőnyből két góllal elhúzott. Szintén fórból Kásás szépített. A montenegróiak újra értékesítettek egy előnyt, majd egy szépen végigjátszott támadás végén Varga Dániel talált a hálóba (5-6).

Az egyenlítés helyett azonban megint az Eb-ezüstérmes ellenfél percei következtek, és a harmadik nyolc perc elején először volt háromgólos a hátrány. Kemény Dénes Szécsi helyett Nagy Viktort küldte be a kapuba, majd Hárai és Steinmetz talált be egyformán előnyből. A montenegróiak is belőttek egy fórt, aztán Biros szépített (8-9).

A záró negyed két büntetővel indult: Janovic és Biros is értékesítette az ötméterest. A magyar együttes kétszer is támadhatott az egyenlítését, de ehelyett megint montenegrói találat következett, amire Hárai válaszolt - úgyszintén előnyből. Kimaradt helyzetek után az utolsó percben Kemény Dénes időt kért, miközben a magyar szurkolók dübörgésétől rázkódott a lelátó. Létszámfölényes szituációban azonban Varga Dénes a kapufát találta el, és bár az utolsó hat másodpercre még a magyaroknál volt a labda, Varga Dénes kiszorított helyzetből nem tudott gólt lőni (10-11).