Csak a magyarok szurkolását lehet hallani

Mikler Roland
Vágólapra másolva!
A Dél-Korea ellen parádézó magyar kapus, Mikler Roland szerint a válogatott sokat köszönhet a nagy létszámú magyar közönségnek, amely a helyszínen óriási lelkesedéssel biztatja a kéziseket. A Szeged játékosa nagyon örül, hogy Nagy László visszatért a válogatottba, mert így sokkal  könnyebb dolga van a kapuban.
Vágólapra másolva!

"Olyan, mint ha hazai pályán játszanánk, csak a magyarok szurkolását lehet hallani" - nyilatkozta az [origo]-nak Mikler Roland, aki a Dél-Korea elleni csoportmeccsen nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a dánok elleni vereség után megszerezze első győzelmét a magyar férfikézilabda-válogatott.

"Nagyon jó érzés, amikor a nehéz időszakokban kiabálják a nevünket, vagy azt, hogy 'hajrá, magyarok'. Nagyon fontos, és el is várjuk, hogy jöjjenek és szurkoljanak nekünk. Közel van Magyarország, sokan jelezték, hogy jönni fognak, köszönjük nekik is, és jöjjenek továbbra is!" - tette hozzá a 27 éves játékos.

Nagy László visszatérésével a magyarok több csapatrészben is megerősödtek. "Támadásban erősödtünk vele, óriási lövőerejű, két méternél magasabb játékos csatlakozott a csapathoz. Mivel ő jobbátlövő, több oldalra kell figyelni az ellenfél védelmének. A mi védekezésünkben pedig meghatározó szerepe van, biztos támpont a magyar kapus számára. Lehet rá alapozni, amit előre megbeszéltünk, azt biztosan megvalósítja, igazi vezéregyéniség."

Forrás: AFP/Franck Fife

A horvátok elleni, csütörtöki meccsre készülő válogatott Mikler egyelőre nem számolgat. "Ha azon gondolkodnánk, hogy kit kellene megverni, akkor elbuknánk a következő meccset. Nagyon nehéz ellenfeleink lesznek, ha egyet megcsípünk, vagy ha akár két-három pontot tudunk még szerezni, az elegendő lehet."

Azt nem tudja, hogy akik érmet várnak a csapatától, mire alapozzák optimizmusukat. "Vannak céljaink, senki nem úgy jött ide, hogy majd eljátszogatunk, és lesz, ami lesz. Ebből a rendkívül nehéz csoportból tovább szeretnénk jutni, és ha ez sikerül, akkor beszélhetünk majd komolyabb célokról. De addig nagyon rögös lesz az út, így semmi másra nem gondolunk, csak a következő ellenfélre."

A horvátok elleni meccs 15.30-kor keződik csütörtökön.

A csoport állása:

1. Horvátország220062-444
2. Dánia220051-484
3. Spanyolország 210149-452
4. Magyarország210147-462
5. Szerbia200244-570
6. Dél-Korea200240-530