Prostituáltakat futtatott, hogy indulhasson az olimpián

Vágólapra másolva!
Peking után anyagi gondjai támadtak, ezért bordélyházhat nyitott Logan Campbell új-zélandi tékvandós, hogy fedezni tudja felkészülését a londoni olimpiára. Tudja, hogy az emberek egy mocskos sticinek tartják, de szerinte nincs igazuk. 
Vágólapra másolva!

Campbell 2009-ben, 23 évesen nyitotta meg Aucklandben a 14 szobás "férfi klubot", amelynek honlapján köszönetet mondott a vendégeknek, hogy támogatják az olimpiai indulását. Peking előtt körülbelül 18,5 millió forintnak megfelelő összeget költött a felkészülésére, ezt nagyrészt a szülei teremtették elő, a második olimpiája előtt azonban már nem akarta őket pumpolni.

Bár Új-Zélandon legális a prostitúció, az országban nagy botrányt kavart Campbell húzása, a helyi olimpiai bizottaság meg is fenyegette, hogy ha továbbra is összekapcsolja vállakozását az olimpiával, akkor be fogják perelni.

Forrás: Getty Images/Sandra Mu

Aztán váratlan dolog történt, hirtelen pénz áramlott az új-zélandi tékvandóba, a sportág több támogatáshoz jutott, mint bármikor korábban, Campbell pedig tavaly bezárta a bordélyt. A londoni olimpián ettől még mindenki erről kérdezi, ő azonban nem szívesen beszél a témáról. Azt mondja, érzi, hogy az emberek egy mocskos striciként tekintenek rá, aki az utcasarkon bocsájtja áruba a női testeket, de szerinte rosszul ítélik meg a dolgot.

"Ez egy legális üzlet Új-Zélandon, teljesen máshogy működik, mint más országokban. Senkiről nem tudok, akit kényszerítettek volna, hogy részt vegyen benne" - védekezett Campbel. "Thaiföldön vagy más szegény országokban az embereknek sokszor nincs választásuk, és ezért kerülnekk be az iparba, nálunk azonban ez nem így van, mert egy jóléti rendszerben élünk."