Gyurtát másolta az amerikaiak klasszisa, Lochtet megverték

Vágólapra másolva!
A szerdai elődöntő után a csütörtöki fináléban is világcsúcsot úszott az amerikai Rebecca Soni női 200 méter mellen a londoni olimpián.
Vágólapra másolva!

Az erdélyi magyar szülőkkel rendelkező, már az Egyesült Államokban született, 25 éves versenyző egy nappal korábban elért 2:20.00 perces idejét 2:19.59-re javítva szerezte meg az aranyérmet. A férfiak ugyanezen számában szerdán Gyurta Dániel is világcsúccsal nyert.

Nem a nagy esélyes amerikai Ryan Lochte, hanem honfitársa, Tyler Clary nyerte a férfi 200 m hátúszást. Lochte sokáig vezetett, de az utolsó 50 méteren lehajrázta Clary és a japán Irie Rjoszuke is.

A női 100 méteres gyorsúszás döntőjében a holland Ranomi Kromowidjojo győzött, megelőzve a fehérorosz Aliakszandra Heraszimeniát és a kínai Tang Jit.

A magyarok közül a 200 vegyesen bronzérmes Cseh László mellett Takács Krisztián 12. lett férfi 50 m gyorson. A magyar sprinter az első elődöntőben szerepelt, a 22,01 másodperces idejével úgy lett hetedik a futamában, hogy mindössze négy századdal maradt el az országos csúcsától. A következő elődöntőben még öten bizonyultak nála gyorsabbnak.

"Jobbra számítottam, és az a baj, hogy nem tudok hibát mondani" - mondta Takács. "A rajtom is rendben volt, a célba érkezésem is, és végig jónak éreztem az úszásomat. Kár, hogy nem jött össze a döntő, összességében azonban nem vagyok csalódott, a 12. hely nem rossz, és jobb annál, mintha kilencedik lettem volna."

Pulai Bence 14. lett 100 m pillangón. A magyar úszó az első elődöntőben szerepelt, és 52,40 másodperces idejével hatodikként csapott a célba, a következő futamban viszont mind a nyolc résztvevő megelőzte őt.