Bor kikapott a világ egyik legjobbjától, de még érmes lehet

Bor Barna (kékben) a legjobb 4 közé jutásért küzd a német Andreas Tölzer ellen
Vágólapra másolva!
Bor Barna a negyeddöntőben kikapott, ezzel a vigaszágra került a londoni olimpia cselgáncstornájának +100 kg-os kategóriájában.
Vágólapra másolva!

Bor első ellenfele, a holland Luuk Verbij csütörtökön ünnepelte 26. születésnapját, de más oka nem volt az örömre, mert a tavalyi nyílt világbajnokságon ezüstérmes, az elmúlt három Európa-bajnokságon egyaránt második Bor végig aktívabb volt. Ennek megfelelően Verbijt passzivitása miatt kétszer megintették, így a magyar dzsúdós jukót kapott, amellyel később meg is nyerte a mérkőzést.

Forrás: MTI/Illyés Tibor

A paksi dzsúdósnak a marokkói el-Mehdi Malki próbálta útját állni a második fordulóban, és Bor sokáig nem is bírt Afrika bajnokával, két perccel a vége előtt azonban egy gyönyörű válldobással véget vetett az összecsapásnak.

Forrás: MTI/Illyés Tibor

A négy közé jutásért az Európa-bajnok és kétszeres vb-ezüstérmes német Andreas Tölzer következett, ám nem járt sikerrel: az eseménytelen meccsen több intése miatt jukóval kikapott. Bor a vereség ellenére még akár harmadik is lehet, ehhez a vigaszágon, majd a bronzmeccsen is nyernie kell.

A cselgáncstorna zárónapi küzdelmei több érdekességet is tartogattak: pénteken lépett tatamira az egész londoni olimpia legnehezebb résztvevője, a 218 kg-os guami Ricardo Blas Jr., illetve az a szaúdi nő, Wodjan Saherkani, akit hosszabb egyeztetés után engedtek fejkendőben szerepelni.