Kapás: Nem szabadulnak ilyen könnyen tőlem

Vágólapra másolva!
Kapás Boglárka 8:23.89 perces országos csúccsal hatodik lett 800 gyorson az olimpián. Nem elégedetlen az eredménnyel, de reméli, hogy négy év múlva, Rióban még jobb helyen tud majd végezni.
Vágólapra másolva!

A debreceni Eb-n aranyérmet nyert úszónő soha nem versenyzett még ennyi szurkoló előtt: "Nem lehet szavakba önteni, hogy milyen az, amikor kilép az ember ennyi drukker elé. Megjavítottam a saját országos csúcsomat, összességében elégedett vagyok, talán egy picivel jobbra számítottam" - nyilatkozta az [origo]-nak a 19 éves Kapás Boglárka, aki nem volt mindennel elégedett.

"A tavalyi vébén ötödik voltam, azt a helyezést szerettem volna megtartani, de nagyon erős volt a mezőny. Új emberek is jöttek, a fiatal amerikai lány, Katie Ledecky nem volt a tavalyi világbajnokságon, és most hatalmas időt úszott" - fogalmazott az úszónő, aki négy éve a magyar csapat legfiatalabb tagja volt.

Forrás: MTI/Kovács Anikó

Tudta, hogy erősen fog kezdeni a mezőny, de az meglepte, hogy rögtön az elején gyilkos tempót diktáltak a riválisok.

"Gondoltam, hogy mögöttük leszek, de próbáltam tartani a lépést. Azt hittem, kicsit közelebb tudok kerülni hozzájuk, de nem vagyok csalódott. Az első négyszázon nem úsztam ki magam, de ez állandó taktika, hogy nem kezdek erősen. A táv második felében próbáltam beindulni, és sikerült is valamennyire."

Úgy érzi, nem adott ki magából mindent: "Nem úsztam ki magam teljesen, mintha még lenne bennem, de mégiscsak megjavítottam a legjobb időmet."

Forrás: MTI/Kovács Anikó

A riói olimpián szeretne előrébb lépni, de tisztában van azzal, hogy addig még sokat fog változni a mezőny: "Velem viszont mindenképp számolni kell, nem tudnak ilyen könnyen megszabadulni tőlem."

Az aranyérmes Ledecky kis híján megdöntötte a világrekordot. "Azon nem lepődtem meg, hogy majdnem világcsúcs született, de azon igen, hogy az amerikai ilyen jól úszott, én inkább Rebecca Adlingtontól vártam volna esetleg rekordot."

Kapás futamát a világ legnagyobb kosarasai is látták, a lelátón ugyanis Kobe Bryant és LeBron James is helyet foglalt.