Szándékos bukással lett olimpiai bajnok a brit kerekes

Philip Hindes bukása a londoni olimpián
Vágólapra másolva!
Csütörtökön világcsúccsal nyerte meg a pályakerékpárosok férficsapat sprintversenyét a brit válogatott, ám a háromtagú válogatott egyik tagja, Philip Hindes elismerte, az előfutam során a rosszul sikert startja miatt direkt bukott, hogy megismételtessék a rajtot.
Vágólapra másolva!

"Megbeszéltük, hogy rossz start esetén bukásra lesz szükség, hogy újra rajtolhassunk. Tényleg ez volt a terv" - nyilatkozta a viadal után Hindes. A brit szövetség azonban azt közölte, miután a sportolónak nem az angol az anyanyelve, szavait egyszerűen félreértették.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szintén azt közölte, nem indít vizsgálatot a német születésű, de két éve Nagy-Britanniában élő versenyzővel szemben.

Forrás: AFP

"Az emberek nem fosztották meg a versenytől, ellentétben a tollaslabda-viadalon történtekkel" - indokolta a döntést Mark Adams, a NOB kommunikációs igazgatója.

A Philip Hindes, Sir Chris Hoy, Jason Kenny összeállítású csapat 42.600 másodperces világrekorddal győzött, a britek zászlóvivője, Sir Chris Hoy ezzel beállította az evezős legenda, Sir Steve Redgrave öt olimpiai aranyérmes brit csúcsát.

Pályakerékpár, férfi csapat sprintverseny:
1. Nagy-Britannia (Philip Hindes, Chris Hoy, Jason Kenny)
2. Franciaország (Gregory Bauge, Michael d'Almeida, Kevin Sireau)
3. Németország (René Enders, Robert Förstemann, Maximilian Levy)