Bizonytalannak érezte Berkit a legnagyobb riválisa

Louis Smith
Vágólapra másolva!
Berki Krisztián eredményétől teszi függővé, hogy milyen gyakorlatot mutat be Louis Smith a lólengés döntőjében. A Berki legfőbb riválisának számító brit szerint más Berkit fogunk látni a döntőben, mert már nem fog annyira stresszelni.
Vágólapra másolva!

A Berki Krisztián legnagyobb riválisának számító Louis Smith utolsóként fogja bemutatni gyakorlatát a lólengés vasárnap délutáni döntőjében, és ellenfeleinek teljesítménye alapján dönt arról, hogy a három gyakorlata közül melyiket mutatja majd be - olvasható a Daily Mail honlapján.

"Ha a legfőbb riválisom, Berki Krisztián magas pontszámot ér el gyakorlatával, akkor át kell gondolnom, hogy a legnehezebb gyakorlatommal próbálkozzak-e. A könnyű gyakorlatom azonban így is a legnehezebb a világon" - jelentette ki Smith.

Forrás: AFP

A lólengés selejtezőjét magabiztosan nyerte meg Smith 15.800-as pontszámmal, Berki Krisztián hibázott, csak ötödik lett 15.033-as pontszámmal. "Teljesen más lesz a döntő. Berkinek ez az első olimpiája. Amikor Pekingben voltam [a 2008-as olimpián], akkor rögtön megértettem, hogy egy olimpiát semmivel sem lehet összehasonlítani. Egy vb vagy Eb sem tudna felkészíteni egy olimpiára" - mondta Smith.

"Amikor Berki ott volt a selejtezőben, tudtam, hogy nyomás alatt fogja érezni magát. Nem jutott ki Pekingbe, nyolc évet várt arra, hogy ott legyen egy olimpián. Neki a selejtező élet-halál kérdés volt, de igazság szerint elérte a célját, bejutott a döntőbe. De mindig azt gondoltam, hogy egy picit bizonytalan. " - jelentette ki Smith.

Smith szerint nagy megkönnyebbülés volt Berkinek, hogy bejutott a döntőbe, és sokkal kevésbé fog stresszelni. "Egy más Berkit fogunk látni a döntőben" - tette hozzá.