Serena Williams átgázolt Sarapován a teniszdöntőben

Vágólapra másolva!
Serena Williams nyerte az aranyérmet női egyesben a londoni olimpia tenisztornáján, miután a szombati döntőben fölényesen győzött az orosz Marija Sarapova ellen Wimbledonban. A mérkőzés mindössze 63 percig tartott, Sarapova csupán egy játékot tudott nyerni.
Vágólapra másolva!

Az első játszmában Williams szinte szóhoz sem engedte jutni riválisát, a folytatásban újabb három gémet nyert, mire az orosz szépíteni tudott. Az ötödik gémben két bréklabdája is volt Sarapovának, de az amerikai mindkettőt hárította (4:1). A volt világelső ezzel végleg elvesztette hitét, hogy még felzárkózhat, az amerikai pedig biztosan nyerte a pontokat, a játékot és végül a meccset.

Serena Williamsnek ez volt a kilencedik győzelme Sarapovával szemben, az orosz utoljára 2004-ben tudott nyerni ellene. Williams eddig két aranyérmet szerzett párosban az olimpián (Sydney 2000, Peking 2008), egy hónapja a wimbledoni Grand Slam-tornán diadalmaskodott, és egyesben összesen 14 Grand Slam-diadal fűződik a nevéhez.

Forrás: Europress/Getty Images/Clive Brunskill

A harmadik helyen a világelső fehérorosz Viktorija Azarenka végzett, miután a bronzmérkőzésen két játszmában verte az orosz Marija Kirilenkót.

a 3. helyért:
Azarenka (fehérorosz, 1.) - Kirilenko (orosz, 14.) 6:3, 6:4

döntő:
S. Williams (amerikai, 4.) - Sarapova (orosz, 3.) 6:0, 6:1