Federer örül Murray győzelmének

Vágólapra másolva!
A tízezer méteres síkfutás győztesét, Mo Farah-t méltatta a teniszben szerzett olimpiai bajnoki címe után Andy Murray. A brit játékos három sima szettben verte Roger Federert, aki elismerte: Murray sokkal jobban játszott.
Vágólapra másolva!

"Az biztos, hogy könnyebb megnyerni egy döntőt, mint elviselni a vereséget" - mondta Murray. "Jó meccset játszottam, nehéz körülmények mellett, erős szélben. Ez életem győzelme, a No1! Hihetetlen ez a hét, a hangulat, a szurkolás."

"Tegnap kimentem az atlétikai döntőkre, hatalmas élmény volt. Itt van Mo Farah győzelme: én rendszeresen futok 400 métereket edzésen, és mikor tökéletesen friss vagyok, 57 másodperc alatt teljesítem. Mo 53 másodperces utolsó kört futott, miután megtett már 9600 métert. Ez egyszerűen hihetetlen" - lelkendezett a skót, aki aztán visszatért a saját meccséhez.

"Nem számítottam erre a hét elején. Kicsit fáradt voltam Wimbledon után, mégis frissnek éreztem magam ma a pályán. Egyáltalán nem voltam ideges, leszámítva a meccs legelejét. Sok kemény vereséget elszenvedtem már, ez volt a legjobb módja elfelejteni a múlt hónapi wimbledoni döntőt. Sosem felejtem el ezt."

Forrás: AFP/Martin Bernetti
Forrás: AFP/Martin Bernetti

Egy hónapja Murray éppen Federertől kapott ki ugyanezen a pályán. A svájci világelső nagyvonalúan elismerte: "Kiválóan játszott, sokkal jobban, mint én. Számomra az első körtől nagyon érzelemdúsan alakult a torna, talán kicsit ki is fáradtam érzelmileg - de még így is nagy nap ez nekem."

"Azt hiszem, ugyanannyi bréklabdánk volt, de Andy sokkal többet használt ki. Én egyet sem. Egyszerűen kicsit lassúnak éreztem magam, időről időre hoztam rossz döntéseket. Úgy tűnt, Andynek van egy határozott terve, és egy pillanatra sem kételkedik magában."

Federer sportszerű mondatokkal zárt: "Van egy érmem, ezért jöttem, Andy győzelmének pedig nagyon örülök. Elég kemény éveken van túl, pedig végig nagyon magas szinten játszott. Eddig is csodás karrierje volt, de megérdemelte ezt a győzelmet."