Megismétlődött a gátfutóbajnok pekingi rémálma

Vágólapra másolva!
Liu Hsziang, a 2004-es athéni játékok 110 méteres gátfutásának bajnoka és korábbi világcsúcstartója kedden a londoni olimpián újraélte a 2008-as pekingi rémálmot: már az első fordulóban bukott, és kiesett a versenyből.
Vágólapra másolva!

A Kínában nemzeti hősként tisztelt, 29 éves Liu, a szám nagy esélyese fennakadt az első gáton, és a földre zuhant. Elsőként Baji Balázs ment oda hozzá vigasztalni, és felemelte a karját, mint a győztesekét szokás, majd többen is csatlakoztak, és lesegítették a pályáról.

Forrás: AFP/Olivier Morin,

Liu Hsziangnak ezzel összeomlott az álma, hogy ismét olimpiai bajnok legyen. Mindazonáltal a pálya mellett fél lábon végigugrálta a távot a célvonalig, és átölelte a gátat, amelyet az olimpiai öt karika díszített.

Pekingben 2008-ban néhány másodperccel a start előtt lépett vissza. A 2004-es athéni olimpia bajnokaként Liu lett volna a játékok sztárja, a saját közönsége előtt. Achilles-ín-sérülése miatt azonban vissza kellett lépnie, és a londoni olimpiában volt minden reménye.

A kínai atlétikai csapat vezetője, Feng Su-jong szerint az atléta kedden Achilles-ín-szakadást szenvedett a jobb lábán, de még várnak az orvosi megerősítésre. A sors iróniája, hogy Liu száma ugyanaz volt, mint Pekingben: az 1356-os.

Forrás: AFP/Johannes Eisele