Ennyi volt most bennem - Vajda Attila szerint előbb ki kellett volna menni Londonba

Vágólapra másolva!
Vajda Attila olimpiai bajnoki címvédőként csak a hatodik helyen végzett a kenusok 1000 méteres távján, de nem csalódott. Azt mondta, tiszta a lelkiismerete, de jobb lett volna, ha előbb kimegy Londonba, hogy szokja a körülményeket. 200-on a döntő is nagy bravúr lenne.
Vágólapra másolva!

"Lehetnék csalódott, de tiszta a lelkiismeretem" - mondta kenusok 1000 méteres döntője után Vajda Attila, aki címvédőként csak a hatodik helyen érkezett a célba.

"Nem érzem, hogy szétesett volna a mozgásom, egyszerűen ennyi volt most bennem. Már a középfutamokban lehetett látni, szoros a mezőny, ez a döntőben is beigazolódott. Szuszogva szálltam ki a hajóból, kihajtottam magam."

Vajda elmondta, lehet látni, hogy az elmúlt években mennyit fejlődött a szakág, hiszen amíg Pekingben simán nyert, és könnyedén hozott világversenyekről is dobogós helyeket, addig most csak a hatodik lett.

"Nem akarok kifogásokat keresni, de azért voltak nehézségek. Úgy érzem, hamarabb ki kellett volna jönni Londonba, hiszen a kajak-kenu szabadtéri sport, itt nincsenek konstans feltételek. Amíg Szegeden 28-30 fokban és 26 fokos vízben készültem, addig itt jóindulattal is csak húsz fok van, a víz pedig 17 fokos. Aki jártas a fizikában, tudja, ilyenkor sűrűbb a víz, ezen többet kellett volna gyakorolni."

Vajda elmondta, sajnos nem volt lehetősége kondizni sem, mert se a szálláson, se a vizes faluban nem volt erre lehetőség. A lapátkészítője csinált egy húzódzkodót, amin tudott edzeni.

Bevallotta, a 200 méteres versenyben csak azért indul, hogy legyen magyar résztvevő, és már a döntőnek is örülne. "A realitás az, hogy erre is kevés az esélyem, de szívvel lélekkel fogok hajtani" - ígérte.