Janics egyből edzeni ment a döntőbe jutás után

Vágólapra másolva!
A nőknél Douchev-Janics Natasa, a férfiaknál pedig Dudás Miklós bejutott a szombati döntőbe 200 m-en. Vajda Attilának élete legjobb sprintje is csak a B döntőhöz volt elég.
Vágólapra másolva!

A 30 éves Douchev-Janics Natasa az előfutamban aratott győzelme után a középfutamban sem bízott semmit a véletlenre. A nyolc induló közül csak az első kettő és a három futam két legjobb harmadikja kerülhetett a fináléba, de Douchev-Janics lehajrázva a remekül kezdő lengyel Marta Walczykiewiczet, megnyerte a versenyt.

"Nem mondom azt, hogy nem mentem full pályát, de az első száz méteremen még lesz mit javítani" - mondta a magyar versenyző. "A táv első fele nem sikerült túl jól, most el is megyek, és gyakorolom azt az egy-két húzást, amelyre holnap szükségem lesz. Bízom benne, hogy szombaton is sok magyar lesz kint, én pedig, akárcsak ma, ismét megnyerem a futamomat" - tette hozzá.

Forrás: AFP/Damien Meyer

Az ifjúsági világbajnok, 21 éves Dudás Miklós az előfutamban elért harmadik hely után rendkívül nehéz középfutamba került kajak 200 méterben, riválisai között ott volt az aktuális világbajnok, a lengyel Piotr Siemionowski, a 2010-ben vb-győztes brit Ed McKeever és a szám korábbi egyeduralkodója, a német Ronald Rauhe is.

A nyolc induló közül négyen jutottak a fináléba, és végül McKeever és a francia Maxime Beaumont mögött a harmadik helyen csapott a célba, így készülhet a döntőre.

"Nagyon felkészültem erre az olimpiára és már nagyon vártam a napot, hogy vízre szállhassak" - nyilatkozott a parton Dudás. "Boldog vagyok, hogy sikerült bejutnom a döntőbe, ráadásul a középfutamban olyan neveket vertem meg, akiket korábban még soha. Előzetesen a finálé volt a célkitűzésem, de holnap megpróbálok beleadni még egy löketet, és majd meglátjuk, az mire lesz elég."

A kenu egyesek között versenyző Vajda Attila nem jutott a legjobb nyolc közé 200 m-en, középfutamban elért ötödik helye a B fináléhoz volt elegendő, azaz a legjobb esetben is kilencedikként zárhat.

"Mindent a rajtra tettem fel, jól el is kaptam, de a sprinterek az első pár méteren sokkal jobbak voltak. Ezzel együtt azt mondom, hogy ez volt életem legjobb 200 m-re. Még egy pár ilyen, és egész jó sprinter leszek" - nyilatkozott a parton mosolyogva Vajda. "Ötödik lettem, bejutottam a B döntőbe, azt hiszem, nem lehetek elégedetlen. A közönség fantasztikus, nagyon jó, hogy ennyi magyar van itt, köszönjük a biztatást."