Összeomlott, majd mennybe ment a kabarégól után a pólókapus

Vágólapra másolva!
Óriásit hibázott a magyarok elleni bronzmeccsen az ausztrál nőivízilabda-válogatott kapusa, aki a rendes játékidő legvégén eladta a labdát, a mieink így az utolsó másodpercben egyenlítettek. Alicia McCormack a hosszabbítás előtt megfogadta, hogy nem kap több gólt, és sajnos be is tartotta az ígéretét.
Vágólapra másolva!

Ha valaki igazán boldog volt az után, hogy Ausztrália csütörtök este a hosszabbításban legyőzte Magyarországot a nőivízilabda-torna bronzmeccsén, az Alicia McCormack volt. Az ausztrál csapat kapusa volt ugyanis az, aki a rendes játékidő utolsó másodperceiben, egygólos vezetésüknél elvesztette a már megszerzett labdát, így Antal Dóra kiegyenlített.

"Nem számít, mit tettem az egész torna alatt, ha egy másodperc alatt minden tönkremehet" - mondta a meccs után a kapus, aki szerint sosem tudta volna jóvátenni azt, amit hibájával a csapattársai ellen elkövetett. "Azt mondtam nekik, megígérem, hogy egy gólt sem kapok a hosszabbításban, és betartottam" - mesélte utána a Sydney Morning Herald tudósítójának.

MacCormack felidézte nyilatkozatában a kritikus pillanatot is. "Néhány másodperccel a vége előtt nálam volt a labda, és hibáztam, mert nem adtam le valamelyik csapattársamnak. Biztos akartam lenni abban, hogy tisztán passzolhatok, de őrült hangulat volt. Nem hallottam azt sem, amikor egyik csapattársam rám kiáltott, hogy valaki a víz alatt közeledik. A másik irányba néztem, ekkor alulról érkezett az ellenfél, és szerelt. Innen már foggal-körömmel kellett küzdenünk a végéig" - mesélte.

A kapusnak ez volt a búcsúmeccse a válogatottban, de McCormack szerint ez lényegtelen is, hiszen - tette hozzá nevetve - egy ilyen hiba után úgysem hívnák meg ismét a válogatottba.

Forrás: Europress/Getty Images/Al Bello
Alicia McCormack szerint akármit tett az egész tornán, az utolsó másodperces gól mindent törölt

Greg McFadden, az ausztrálok edzője a meccs után már szintén megkönnyebbülten beszélt a fura gólról. Mint mondta, ő is azt hitte, hogy már győztek, a mérkőzés lényegében véget ért, a labda pedig náluk van.

"Balszerencsénkre Alicia nem látta, hogy a víz alatt érkezik egy játékos. Megzavarodott, a magyarok pedig elvették a labdát, és bedobták. Ez is azon dolgok egyike, amelyek megesnek a sportban." Játékosainak a hosszabbítás előtt azt mondta, hogy térjenek vissza az eredeti taktikához, amelyet a rendes játékidő utolsó negyedében - a kiállítások és az erős magyar nyomás miatt - feladtak. Ez pedig bejött, az ausztrál válogatott két gólt dobott, Alicia McCormack pedig tartotta a szavát, egyet sem kapott, és ezzel ők vitték haza a magyarok elől a bronzérmet.