Társoldalunk:

Balic nekiment a horvát kézikapitánynak

2012.08.11. 18:24

A horvát sajtó sem érti, hogy Slavko Goluza, a férfikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya miért mellőzte a Franciaország elleni elődöntőn Ivano Balicot. A világklasszis irányító egy időkérés alatt beolvasott edzőjének, sőt, egy videó tanulsága szerint be is szólt Goluzának.

Belső viszályok gyengítik a horvát férfikézilabda-válogatottat a Magyarország elleni, vasárnapi bronzmérkőzés előtt.

Az együttes talán a legkiegyensúlyozottabb játékkal könnyedén lépett túl riválisain az csoportküzdelmek során: a spanyolokat öt, a magyarokat hét, a szerbeket nyolc, a koreaiakat tíz, a dánokat tizenegy góllal verte.

Ezek után meglepetésre szoros meccset játszott, és mindössze két góllal győzött Tunézia ellen a negyeddöntőben, az elődöntőt pedig elbukta Franciaországgal szemben 25-22-re.

Forrás: AFP/Christophe Simon

A horvát sajtó is értetlenül nézte, hogy Goluza azt a Damir Bicanicot szerepeltette Ivano Balic helyett, aki az olimpián addig a lelátón ült, ezt a kiváló irányító nem is hagyta szó nélkül.

Egy videó tanulása szerint a néhány elhibázott támadás során gúnyos megjegyzést tett Goluzára, mire a kapitány megragadta a karját, és pályára küldte.


De a Vesti-online.com szerint egy időkérés alkalmával komolyan be is olvasott edzőjének.

"Két kibaszott hónapot töltöttünk a felkészüléssel, most meg ilyen beszari módon játszunk. Ez szégyen, esküszöm anyámra, szégyellem magam" - idézte Balicot a portál.

A Horvátország-Magyarország bronzmérkőzésre vasárnap, magyar idő szerint délben kerül sor, a francia-svéd döntőt 16 órai kezdettel játsszák.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK