Csalódott Nagy László játékában a huszadik század legjobb kézise

Magnus wislander, svéd kézilabdás, london 2012
Vágólapra másolva!
A huszadik század legjobb kézilabdázójának választott Magnus Wislander szerint Nagy László nem játszott jól a svédek ellen, csapatának részben ezért sikerült kiharcolnia a 27-26-os győzelmet, egyúttal az olimpiai döntőbe jutást. A Londonban rádiós kommentátorként jelen lévő egykori világklasszis szerint Svédország végre szeretne olimpiai bajnok lenni.
Vágólapra másolva!

Hogyan tetszett a magyar-svéd elődöntő?

Nagyon szoros meccset játszott a két csapat, de látszott, hogy idegesek a játékosok. Úgy gondolom, hogy annak az együttesnek, amelyik éremmel akar távozni az olimpiáról, fontos volt megnyernie az elődöntőt, mivel a harmadik helyért rendezett meccsen egy nagyon nehéz ellenfél várható.

Meglepte, hogy Magyarország bejutott a négy közé?

Azok alapján meglepetés, hogy csak negyedik lett a csoportjában, de a sportág krémjéhez tartozó országok válogatottjai közül bármelyik bármikor megverheti a másikat.

A magyar csapatból mi hiányzott ahhoz, hogy ma nyerjen?

Csalódott voltam Nagy László játéka láttán, a világ egyik legjobb játékosának számít, de nem tudott annyit hozzátenni, hogy sikerre vezesse a magyar csapatot. De nem lehet minden meccsen jól játszani.

Forrás: [origo]

A svéd válogatott ezek után ismét olyan sikereket érhet el, mint az 1990-től 2002-ig tartó időszakban, amikor két vb-t, négy Eb-t és három olimpiai ezüstöt nyert az ön vezérletével?

Nem (nevet). Csak vicceltem, valójában erős a mostani csapat, de még tart az építkezés, meglátjuk, hogy mi lesz ennek az eredménye, az, hogy most döntőbe jutott a csapat, mindenesetre pozitív előjel.

Nemrég visszatért egy mérkőzésre, mi történt, 48 évesen ismét megjött a kedve a játékhoz?

A Redbergslidben az egyik játékos két piros lap miatt nem játszhatott, de mások is hiányoztak, és valakinek be kellett állnia, ezért úgy döntöttem, egy meccsre beszállok. Élveztem, még gólt is szereztem.

A svédekkel mindent megnyert, csak az olimpiát nem, egymás után háromszor is kikaptak a döntőben. Nem csalódott emiatt?

Egy kicsit igen, van egy kis hiányérzetem, de azért mégis csak három megnyert olimpiai éremről van szó. De talán a mostani svéd csapatnak sikerül majd végre aranyat nyernie.

A vasárnapi program, a 3. helyért:
12.00: Magyarország - Horvátország

döntő:
16.00: Svédország - Franciaország