Tóth a dobogóról, Kovács a lóról csúszott le

Vágólapra másolva!
Egyik magyarnak sem sikerült a lovaglás, így három szám után Tóth Adrienn az ötödik, Kovács Sarolta pedig a 33. helyen áll a londoni olimpia öttusaversenyén.
Vágólapra másolva!

A Greenwich Parkban található, 23 ezer nézőt befogadó lovas arénában - akárcsak szombaton a férfiak versenyén - ezúttal is csaknem megteltek a lelátók. A két magyar közül az első körben Kovács Sarolta került sorra, aki a 13-as számú lovat, All Rise-t húzta. A szám nem hozott szerencsét Kovácsnak, pedig úgy tűnt, hibátlanul teljesíti a pályát.

Az utolsó előtti akadályt azonban nemcsak leverte, hanem le is esett a lóról. Mire visszaszállt a nyeregbe, és újra rávezette a lovat az utolsó két akadályra, túl sok idő telt el, az utolsó ugrás előtt kicsengették. Így a kapható 1200 pontból be kellett érnie 420 ponttal. Összesítésben 2348 ponttal a 33. helyre esett vissza, ezzel gyakorlatilag minde reménye elúszott, ő pedig el is sírta magát.

Tóth Adrienn azzal a Warrenstown Q nevű lóval vágott neki a pályának, amely az első körben két akadályt vert lengyel lovasával. A 21 éves magyar ennél többször, ötször hibázott, ami 100 pont levonást jelentett. Az 1100 ponttal összteljesítménye 3220, és visszacsúszott az ötödik helyre.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Az élen a világranglistát vezető litván Laura Asadauskaitének és a brazil Yane Marquesnek egyformán 3268 pontja van. Harmadik a háromszoros világbajnok francia Amelie Caze (3260), negyedik a brit Samatha Murray (3236).

Tóth kilenc másodperces hátránnyal kezdheti majd a futást az éllovassal szemben, ez a szám azonban nem tartozik erősségei közé, így már az is szép eredmény lenne, ha sikerülne megtartania az ötödik helyet.

A lövészettel nehezített futás magyar idő szerint 19 órakor kezdődik a Greenwich Parkban.