Hűtőszekrény is jár az észak-koreai aranyérmeseknek

kim dzsong un, észak-koreai vezető titokzatos nőismerőse a felesége, Ri Sol-Ju, ri szol ju
Vágólapra másolva!
Szent ünnepnek nevezte a londoni olimpiát az észak-koreai állami hírügynökség, amely szerint a világ csodálta a kommunista országot a játékok alatt. Kim Dzsong Un az elért eredményeken kívül amiatt is elégedett lehet, hogy minden sportolójuk visszatért Londonból, vélhetően munkatáborba sem kerül senki, bár a dél-koreai ellenfelüktől kikapó pingpongosok remeghetnek.
Vágólapra másolva!

"Az olimpia fő feladata az egység bemutatása és az új barátságok kialakítása" - írta a KCNA észak-koreai állami hírügynökség, amely egyúttal mániákusnak és árulónak bélyegezte Dél-Korea kormányát.

A KCNA szerint a déli szomszéd propagandaháborúba kezdett az olimpia alatt, mert egy - a hírügynökség által csak csőcseléknek nevezett - csoport London utcáin különböző fotókat mutogatott, leleplezendő az észak-koreai lakosok jogfosztottságát. Az észak-koreai vezérkar azonban biztosította népét, hogy Dél-Korea jócskán meg fog fizetni az ellenük indított lejárató kampányért.

Észak-Korea vezetője, Kim Dzsong Un elégedetten nyilatkozott a megszerzett négy arany- és két bronzéremről, amivel az ország a 20. helyen végzett az éremtáblázaton, és második legeredményesebb olimpiáját tudhatja maga mögött. A kevésbé jól szerepelt sportolók az általános elégedettség miatt valószínűleg megússzák, hogy munkatáborban kelljen bűnhődniük, jóllehet a brit Guardian szerint a Dél-Korea ellen vereséget szenvedő férfi asztalitenisz párosnak azért van oka az aggodalomra.

A győztesek szeretett vezérüknek hálálkodnak az elért sikerekért, a női cselgáncsban aranyat szerző An Kum Ae például fel is ajánlotta az érmét Kim Dzsong Unnak. Az olimpiai bajnokok komoly jutalomban részesülhetnek, a pártvezetés autót, televíziót és hűtőszekrényt is ígér nekik.

Kisebb eredménynek számít Észak-Korea esetében az is, hogy egyelőre nem számoltak be emigráló sportolókról, ami a jó szereplés mellett annak tudható be, hogy egy ilyen lépéssel a családjukat sodornák veszélybe - mondta az amerikai NPR-rádiónak David Wallechinsky, a "The Complete Book of the Olympics" című könyv szerzője.