Társoldalunk:

Ellenfele elvetetné Berkitől az olimpiai aranyérmet

2012.08.20. 11:34

Nagy ellenfele, Louis Smith szerint el kellene venni Berki Krisztiántól az olimpiai aranyérmet, mert ő jobban megérdemli - számolt be a Daily Mail.

"Nekem kellett volna nyernem az aranyat, neki pedig az ezüstöt" - idézi az angol napilap internetes kiadása a lólengés brit ezüstérmesét, aki ugyanannyi pontot ért el a londoni döntőben, mint Berki Krisztián, ám a magyar tornász elegánsabban adta elő a gyakorlatát, így az övé lett az arany.

Forrás: AFP/Thomas Coex

"Nem akarom megosztani az érmeket, az én gyakorlatom sokkal erősebb és nehezebb volt. Újra meg kell vizsgálni őket, és akkor remélem, hogy én kapom meg az aranyat" - fakadt ki Smith. Pedig a londoni döntő után még összeölelkezett Berkivel, és a verseny utáni sajtótájékoztatón is így nyilatkozott: "Először értem el 16.000 fölötti pontszámot egy nagy világversenyen, úgyhogy boldog vagyok. Remélem, Krisztián nemsokára visszavonul, és akkor elkezdhetem nyerni az aranyérmeket" - mondta viccesen Smith, majd hozzátette: "Úgy voltam vele, ha bárki is legyőzne, Berki Krisztián legyen az, büszkeség mögötte másodiknak lenni."