Még egy réteg arany Csollány gyűrűjén

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Fotó: Reuters
Csollány, a gyűrűk ura

Ami sokkal fontosabb, hogy Csollány ezúttal is kitűnő gyakorlatot mutatott be. Altorjai Sándor, a tornaszövetség főtitkára elmondta, hogy az olimpiai bajnok készült a Jóakarat Játékokra - a meghívót már a múlt év végén megkapta -, de az elutazás előtt nem bánta, hogy még két hónap van hátra a világbajnokságig, mert addigra tökéletesen beérik a gyakorlata. A tornában szokásos négyévenkénti szabályváltozás az ő gyűrűgyakorlatát is érintette, a repertoárjából Sydneyhez képest új elemeket is elővesz majd a vb-re. Brisbane-ben viszont még nem a világbajnoki gyakorlatot mutatta be - tudtuk meg az edzőtől -, mert nem érezte annyira jó erőben magát, de azért ez is tíz pontból indult. Az eredmény értékét növeli, hogy magyar bíró nem pontozott a gyűrűn.

A Jóakarat Játékok után az olimpiai érmesek többsége Kínába utazik, és Harbinban egy gálaversenyen vesz részt. Bár Csollányt az olimpia óta nyilván nem felejtették el a pontozók, ez a győzelem jól jön a vb előtt, és további önbizalmat adhat.

Ottani éjfélre visszaért a szállodába Csollány Szilveszter is. Azt mondta, minden gyakorlatban lehet hibát találni, tehát biztosan volt az övében is, de annak örült, hogy erős mezőnyben sikerült újra győznie. Olyanokat előzött meg, akik Sydneyben is ott voltak, továbbá egy "bivalyerős kínait", akinek ezúttal gondjai voltak a lendületi elemekkel.

A kínai gálától tart egy kicsit, de nem az ellenfelek miatt, hanem a Brisbane-Szingapúr-Peking-Harbin repülőutat és a többórás várakozásokat tartja riasztónak. Egyébként az az elve, hogy nem szabad elkerülni azokat az ellenfeleket sem, akiktől esetleg kikaphat. Így tehát szerinte az sem lenne tragédia, ha a harbini gálán valamelyik kínai megelőzné, mert ebben az évben a világbajnokság a legfontosabb, és neki ott kell majd újra nyernie.

A súlyemelők versenyében tegnap a +75 kilós kategóriában Varga Viktória lépett dobogóra - és nemcsak a súlyzókkal, hanem az eredményhirdéskor is. Három érmet szerzett, a lökésben ezüstöt, a szakításban és az összetettben bronzot. Beállította az összetettben az országos csúcsot, a 260 kilót. A második helyen az a Komics végzett, aki az EB-n mindhárom aranyat megnyerte, a győzelmet pedig az olimpiai bronzérmes amerikai Haworth szerezte meg kitűnő, 282,5 kilós teljesítménnyel. Sydneyben a kínai Teng Mej-jüen nyert 300 kilós világcsúccsal, de ő külön kategória.

Lépesfalvi Zoltán

Korábban:

Csollány aranyérmes a Jóakarat Játékokon