Budapestre látogat a NOB elnöke

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A belga sportvezetőt a Semmelweis Egyetemen díszdoktorrá avatják. A MOB elnöke beszámolójában kiemelte: a magyar sportolók 2001-ben az olimpiai sportágak olimpiai versenyszámaiban a világ- és Európa-bajnokságokon összesen 164 pontot szereztek - szemben a Sydneyben elért 135-tel -, ezzel az eredménnyel Magyarország a nemzetek rangsorában 12.

Deutsch Tamás ifjúsági és sportminiszter arról beszélt, hogy az augusztus 21-i kormányülésen a sport számára előzetesen megszavazott 4,4 milliárd forint a költségvetés zárszámadásának elfogadása után már a jövő héten felhasználható, így az a 400 millió is, aminek elosztásáról a MOB-elnökség indítványát a közgyűlés elfogadta. Az ISM 1 milliárd további támogatást nyújt a szakszövetségek javaslatai alapján, elsősorban a szakosztályok számára.

A közgyűlés elfogadta a jövő évi költségvetés előzetes 1,16 milliárdos tervezetét: a MOB a 760 milliós állami támogatás mellett 400 milliós saját bevétellel számol. Ezenkívül Deutsch Tamás megerősítette, hogy az idei 400 milliós rendkívüli támogatásra is lehet számítani.

Ajánlat:

Jacques Rogge a NOB új elnöke