Brazília tárt karokkal várja a világot, ígéri az elnök

Horizontal
Michel Temer
Vágólapra másolva!
Az ország ügyvezető elnöke optimista hangvételű levélben biztosít mindenkit, hogy minden rendben lesz az augusztusi olimpián, illetve az azt követő paralimpián is. Elkészültek a létesítmények, dübörög a rendvédelem, és nem lesz zika-járvány.
Vágólapra másolva!

Brazília teljes mértékben felkészült arra, hogy otthont adjon a dél-amerikai kontinensen először megrendezésre kerülő olimpiai és paralimpiai játékoknak, írta az MTI-hez is eljuttatott levelében Michel Temer megbízott köztársasági elnök.

Elkészült

"Felavattuk a Rio de Janeiro egyik legszebb részén elhelyezkedő Olimpiai Falut, ami a résztvevő 17 ezer sportoló többségének nyújt szállást. Valamennyi sportlétesítmény, köztük az Olimpiai Park a Barra da Tijuca negyedben, szintén átadásra került.

Michel Temer Forrás: AFP/Evaristo Sa

Az ország megbízható biztonsági tervet készített a játékok idejére, melyben a

A biztonsági erők együttműködnek a sportolók, a szakbizottságok, az államfők és más hivatalos személyek, a turisták, a helyi lakosok és a sajtó munkatársai védelmének érdekében" - írta Temer.

Rutin és évek

A politikus kiemelte, hogy nem ez az első alkalom, amikor a brazilok megmutatják szervezőkészségüket és vendégszeretetüket, miután az elmúlt években otthont adtak már

labdarúgó-világbajnokságnak, Konföderációs Kupának, Pánamerikai Játékoknak,

Katonai Világjátékoknak és még Ifjúsági Világtalálkozónak is.

A sportolóknak otthont adó olimpiai falu Rio de Janeiróban Forrás: MTI/EPA/EFE/Antonio Lacerda

"Minden rendezvény teljes sikerrel zárult, a szervezés során a feladatokat hozzáértéssel, felelősséggel és a brazil nép veleszületett életszeretetével hajtottuk végre. Ezt a sikert most megismételjük" - ígéri az ügyvezető köztársasági elnök, aki fontosnak tartotta kiemelni, hogy az olimpiai létesítményeket érintő befektetések 60 százaléka, mintegy 7,07 milliárd reál, a magán szektorból származik. Szerinte a létesítmények és az erre szánt források a jövőben az egész ország hasznára válnak.

Csak ijesztgetnek

Michel Temer kitért arra is, hogy az elmúlt hetekben az egész világon elterjedt az a feltevés, mely szerint a versenyek alatt trópusi járványok törhetnek ki. Pedig nem.

"Garantáljuk, ahogy azt az Egészségügyi Világszervezet már megtette, hogy

- fogalmazott ezzel kapcsolatban.

Felveszik a harcot a vírussal Forrás: AFP/Christophe Simon

"A zikavírusos esetek drasztikusan csökkentek az elmúlt hetekben Brazíliában és Rio de Janeiro városában is. A 2014-es labdarúgó-vb során, amikor 1,4 millió külföldi állampolgár látogatott Brazíliába, bár prognosztizálták a járványt, de egy esetet sem regisztráltak. Az egészségügyi szektor megfelelő környezetet biztosít a turistáknak a játékok ideje alatt."

Az ügyvezető elnök kijelentette: országa felkészült a látogatók fogadására.

"Brazília tárt karokkal várja önöket!" - zárta sorait.