Nemi erőszakkal vádolják a kubai röplabdázókat

Rolando Cepeda, röplabda, Kuba
Cuba's Rolando Cepeda faces Brazilian defenders Murilo Radke (#17) and Otavio Henrique Pinto (#22) as he spikes the ball over the net during the Men's Volleyball match Brazil vs. Cuba at the 2015 Pan American Games in Toronto, Canada July 19, 2015. Cuba won 3-2. AFP PHOTO/EVA HAMBACH
Vágólapra másolva!
Botrányos körülmények között ért véget a férfi röplabdázók Világligájának hétvégi, tamperei csoportköre: az olimpiára készülő kubai válogatott nyolc játékosát ugyanis nemi erőszak gyanúja miatt letartóztatták, és hatot még mindig nem engedtek el a hatóságot.
Vágólapra másolva!

A csapat pénteken 3-2-re kikapott Kanadától, szombaton pedig 3-1-es vereséget szenvedett Finnországtól. A finn televízió beszámolója szerint a játékosok a szállodai bárban megismerkedtek egy lánnyal, akit többen is megerőszakoltak.

A rendőrség aznap éjjel három játékost – Osmany Uriartét, Ricardo Calvót, Alfonso Gavilan Abrahant – letartóztatott, vasárnap reggel pedig a csapatkapitány Rolando Cepedát is elvitte.

Rolando Cepeda valószínűleg lemondhat az olimpiáról Forrás: AFP/Eva Hambach

Ők négyen nem is játszottak a vasárnapi, Portugália elleni 3-2-es győzelemmel megnyert mérkőzésen, Rodolfo Sanchez szövetségi kapitány mindezt „technikai okokkal” indokolta. A mérkőzés után még négy játékos őrizetbe került: Luis Tomás Sosa Sierra és Dariel Albo Miranda előzetesben is maradt, két másik társukat azonban szabadon engedték.

A hat játékost csoportos nemi erőszakkal vádolják, a tamperei hatóságok hamarosan döntenek arról, hogy kiadják-e őket Kubának, vagy sem. A válogatott számára óriási érvágás mindez, ugyanis 16 év után harcolta ki ismét az olimpiai szereplést.