Dobogóra vágyik az olimpia egyetlen magyar kézise

Szűcs Gabriella
Vágólapra másolva!
2008 óta Romániában játszik, tavaly már román színekben lett világbajnoki bronzérmes Szűcs Gabriella, a Dunarea Braila átlövője. Az olimpia egyetlen magyar kézilabdázója szeretne dobogóra állni Rióban.
Vágólapra másolva!

„Egy sportoló számára az olimpia a csúcs, olyan, mint a királynőnek a korona. A legnagyobb dolog az életében, hogy részt vehet egy olimpián, képviselheti az országot” – nyilatkozta a Kronika.ro portálnak Szűcs Gabriella, aki 2008-ban, Pekingben még a magyar válogatott színeiben ért el 4. helyezést.

Az átlövő elmondta, megtiszteltetésnek vette, hogy Tomas Ryde, a román válogatott svéd szövetségi kapitánya felfigyelt a játékára, és már Románia színeiben szerzett világbajnoki bronzérmet decemberben.

Szűcs Gabriella Forrás: Facebook/Szűcs Gabriella

„Nagyon kemény ellenfeleink voltak a csoportban, ezért nehézkesen indult a dániai vb, nem úgy, ahogy szerettük volna. Aztán volt egy csapatgyűlésünk, amelyen csak a játékosok voltak jelen, meg tudtunk nyílni egymás előtt, átbeszéltünk sok mindent, ami meglátszott a brazilok elleni mérkőzésen, hiszen a kezünkbe vettük az irányítást, és hála istennek, sikerült eljutnunk a bronzmérkőzésig, amit megnyertünk” – emlékezett vissza.

Azt mondta, a csapat jó állapotban van, és várhatóan még Brazíliában is lesznek edzőmeccseik.

„Minden sportoló a legfényesebb éremről álmodozik, mi is ezért küzdünk. Persze kell hozzá szerencse is, taktikai felkészültség és sok minden más, ami viszont a legfontosabb, hogy egységesek maradjunk az utolsó meccsekig, percekig, ameddig csak engedi a jó Isten, hogy eljussunk. Bízom benne, hogy ez a dobogó minél magasabb foka lesz, megérdemelnénk” – mondta a nagybányai HCM Baia Mare széthullása miatt a Dunarea Braila csapatához igazoló kézis.