Van olyan úszó, akit hátráltat a közösségi média

Vágólapra másolva!
Nem használja sem a Twitter-fiókját, sem a Facebook-oldalát a pénteken kezdődő riói olimpia ideje alatt Emily Seebohm, az ausztrálok kétszeres olimpiai bajnok úszója.
Vágólapra másolva!

A négyszeres olimpiai érmes versenyző négy évvel ezelőtt Londonban kikapott 100 méter háton az amerikai Missy Franklintől, s utólag a közösségi oldalakat okolta a vereségért, mondván nem tudta kiverni a fejéből, hogy a szurkolók előre odaadták neki az aranyérmet.

"Úgy éreztem, nem álltam le megfelelően a közösségi médiával, s amikor az emberek ezerszer leírják, hogy megnyered a versenyt, szinte már elhiszed, hogy sikerült is" - nyilatkozta a londoni olimpia után Seebohm.

Emily Seebohm Rióban is szeretne ünnepelni Forrás: AFP/Christophe Simon

A most 24 éves úszó 2012-ben a 4x100 méteres női gyorsváltó tagjaként aranyérmes volt, s ezüstöt nyert a 100 hát mellett a 4x100 méteres vegyesváltóval. A tavalyi, kazanyi világbajnokságon Seebohm 100 és 200 háton, valamint a 4x100-as gyorsváltóval is aranyérmes volt, s akkor szintén nem figyelt a közösségi médiára a verseny ideje alatt.

"Ezt mindenki maga dönti el, vannak olyanok, akiknél működik, de én már megtapasztaltam, hogy engem csak visszavet" - mondta kedden Seebohm, s hozzátette, semmit sem posztolt eddig, s nem is tervez hasonlót a riói olimpia alatt.

Emily SeebohmForrás: Instagram/Emily Seebohmmiddleoff800533

Az úszó a Twitter-fiókjának kezelését egy közeli barátjára bízta, hogy követői naprakészek maradjanak.

Az ausztrál úszók leszerepeltek Londonban, ahol az azt megelőző 20 év legrosszabb teljesítményét nyújtva csupán egy aranyat nyertek, azt is váltóban. A férfi válogatott hat tagja aztán 2013 februárjában elismerte, hogy a londoni játékok előtt nyugtatókat és altatókat szedett annak ellenére, hogy ezeknek a használatát az Ausztrál Olimpiai Bizottság megtiltotta.