Michelisz aranyesőt vár Riótól

Michelisz Norbert túraautó versenyző
Vágólapra másolva!
Az Origo Rióba tartó küldöttsége Madridig ugyanazzal a géppel repült, mint a szintén Dél-Amerikába, az túraautó-vb argentin futamára utazó Michelisz Norbert. A Honda pilótájával most főként az olimpiáról beszélgettünk.
Vágólapra másolva!

Michelisz Norbert egy szál magában, nyugodtan és elegánsan sétált a Liszt Ferenc Repülőtér egyik termináljában. Mint kiderült, ugyanazzal géppel utazik Madridba, amelyikkel az Origo stábja, csak éppen Michelisz Madridból Buenos Aires felé veszi az irányt, onnan pedig egy újabb átszállással éri el a Termas de Rio Hondo pályát, a WTCC hétvégi helyszínét.

"Mindig egyedül utazom, a stábbal kint találkozom a helyszínen" - árulta el az idén már hét futamon is dobogós versenyző, aki frissen vasalt világoskék ingben várakozott, kezében egy frissen vásárolt könyvvel.

Legalább tíz aranyat nyerünk

Michelisz ugyan az olimpiára nem látogat ki, de

az azonos időzónát kihasználva követi majd a versenyeket,

főleg a futam utáni hétfőn.

Michelisz Norbert Fotó: Mudra László [origo]

Bátran "legalább tíz aranyérmet" jósol, majd elárulja, hogy van, akiért külön is szurkol:

kölcsönösen szoktunk egymásnak gratulálni a sikerek után." A bakonyi sofőr Gyurta mellett Hosszú Katinka úszását is figyeli majd, mert bár személyesen nem ismeri, nagyon drukkol neki, hogy olimpiai bajnoki címmel koronázza meg az elmúlt évekbeli menetelését.

Koránt sem csak az autósport köti le tehát a Honda menőjét, akire vasárnap két verseny vár a 4,8 kilométer hosszú Termas de Rio Hondo pályán. Michelisz hét futam után hatodik helyen áll a vb-pontversenyben, ám mindössze 16 ponttal lemaradva a második helyen álló Tiago Monteirótól.