Útnak indult a zászlóvivőnk is

Szilágyi Áron
Budapest, 2014. március 9. Szilágyi Áron a dél-koreai Kim Dzsung Hvan elleni asszóban a Gerevich-Kovács-Kárpáti budapesti férfi kard Grand Prix döntőjében a WestEnd bevásárlóközpont Millennium udvarában 2014. március 9-én. A londoni olimpia győztese, a tavalyi, budapesti világbajnokság bronzérmese a fináléban 15-13-ra kikapott dél-koreai ellenfelétől, így a második helyen végzett. MTI Fotó: Beliczay László
Vágólapra másolva!
A kardban címvédő és Rióban zászlóvivő Szilágyi Áron vívótársaival, cselgáncsozókkal és Kővágó Zoltán diszkoszvetővel együtt elutazott szerdán reggel Brazíliába, a XXXI. nyári olimpiára.
Vágólapra másolva!

A Mob.hu beszámolója szerint a repülőgép fél hétkor szállt fel a Liszt Ferenc repülőtérről, fedélzetén Szilágyi és Kővágó mellett Mohamed Aida és Knapek Edina tőrözőkkel, a Londonban ezüstérmes Ungvári Miklós cselgáncsozóval, valamint további dzsúdósokkal, Joó Abigéllel, Karakas Hedviggel és Tóth Krisztiánnal.

A sportvezetők közül Mészáros János, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) alelnöke, valamint Kamuti Jenő, a Nemzetközi és a Magyar Fair Play Bizottság elnöke, a MOB elnökségének tagja kelt útra szerdán Rióba. A legnagyobb magyar küldöttség már múlt szombaton elutazott Rio de Janeiróba.

Szilágyi Áron Forrás: MTI/Beliczay László