Kicsit keserű szájízzel érkezik Babos Rióba

Babos Tímea, tenisz
Hungary's Timea Babos returns the ball to France's Kristina Mladenovic during their women's second round match at the Roland Garros 2016 French Tennis Open in Paris on May 26, 2016. MARTIN BUREAU / AFP
Vágólapra másolva!
Ahogy csütörtökön párosban Jani Réka-Lucával, úgy pénteken egyesben is kikapott a fináléban Babos Tímea a brazíliai Florianopolisban zajló, 250 ezer dollár (69,8 millió forint) összdíjazású keménypályás női tenisztornán.
Vágólapra másolva!

A szombattól már a riói olimpián szereplő magyar játékos az első játszmát 32 perc alatt könnyedén nyerte 6:2-re a román Irina-Camelia Begu ellen. A másodikban már szorosabb küzdelem alakult ki, és bár mindketten kétszer-kétszer elvesztették adogatójátékukat, 4:4-ig fej-fej mellett haladtak. Ekkor a világranglistán 31. rivális ismét brékelt, a saját szervajátékát pedig biztosan hozta, így egyenlített.

Forrás: AFP/Martin Bureau

A mindent eldöntő szettben 3:3-ig ismét szoros volt az állás, innentől viszont a WTA-rangsorban 44. Babos nem nyert gémet, kétszer is elvesztette az adogatójátékát, így 2:09 órás meccsen végül alulmaradt. A két teniszező másodszor találkozott egymással, és másodszor is a 26 éves Begu győzött, aki így pályafutása harmadik WTA-versenyét nyerte meg egyesben.

A 23 éves Babos ezt megelőzően háromszor vívott döntőt WTA-tornán: 2012-ben a monterreyi fináléban 6:4, 6:4-re verte a román Alexandra Cadantut. Tavaly Marrákesben 7:5, 7:6-ra kikapott az ukrán Jelina Szvitolinától a végjátékban, majd a szezon végén 7:5, 6:3-ra nyert a japán Doj Miszaki felett Tajvanon.

„Sajnos nem sikerült a tornagyőzelem, de soha rosszabb hetet. Megvoltak a lehetőségeim, kár érte tényleg. Menni kell tovább, nem is akárhova, irány Rio!” - írta Babos a Facebook-oldalára.

Eredmény, egyes, döntő:
Irina-Camelia Begu (román, 2.)-Babos Tímea (6.) 2:6, 6:4, 6:3