Fiamingo: Szász ma szinte legyőzhetetlen volt

párbajtőr Szász Emese Rosella Fiamingo rio2016 olimpia2016
Italy's Rossella Fiamingo (L) competes against Hungary's Emese Szasz during the women’s individual epee gold medal bout as part of the fencing event of the Rio 2016 Olympic Games, on August 6, 2016, at the Carioca Arena 3, in Rio de Janeiro. / AFP PHOTO / Kirill KUDRYAVTSEV
Vágólapra másolva!
Emelt fővel viselte a vereséget Szász Emese legyőzöttje, az olasz Rossella Fiamingo. Lehetett volna oka a keserűségre, mert noha ezen a napon Szász legyőzhetetlennek tűnt, a kétszeres világbajnok Fiamingo 11-7-re vezetett ellene a párbajtőr női döntőjében.
Vágólapra másolva!

Kisimult arccal, mosolyogva, az olasz újságíróknak hosszan és nyugodtan válaszolgatott Rossella Fiamingo a Szász Emese ellen elveszített olimpiai döntő után. A 25 éves sportoló az Origónak angolul nyilatkozott arról, mi történhetett a 11-7-es vezetése után: "Négypontos előnynél is csak a saját vívásomra koncentráltam, nem éreztem, hogy bármi is megtört volna bennem.

Talán tudat alatt picit már az járt a fejemben, hogy fél kézzel fogom az aranyérmet."

11-7 után mégis megtorpant, következett egy szakasz, amelyet 7-1-re nyert meg Szász Emese, majd egy együttes találattal el is döntötte az asszót.

Fiamingo (balra) sokáig vezetett Forrás: AFP/Kirill Kudryavtsev

Fiamingo nem tudja eldönteni, hogy veszített egy aranyat vagy nyert egy ezüstöt: "Vegyes érzések dúlnak bennem, az egyik pillanatban ezt érzem, a másikban azt. Ez egy gyönyörű eredmény, de közel álltam a győzelemhez."

Az olasz vívó hozzátette: Szász ma szinte legyőzhetetlen volt, rendkívül összeszedetten vívott, és megérdemelte az aranyérmet.