Nem Tusup, Hosszú Katinka verte rommá a világot

Hosszú Katinka
Vágólapra másolva!
Az egyik legnagyobb amerikai női oldal, a Jezebel.com kiakadt, mert az amerikai sajtó egy része, de legalábbis az NBC tévétársaság Shane Tusupnak tulajdonítja Hosszú Katinka olimpiai sikerét.
Vágólapra másolva!

Az amerikai sajtóban is téma Shane Tusup és Hosszú Katinka kapcsolata, a NY Times cikkét az Origo is szemlézte. A sorban a következő a Gawker csoporthoz tartozó női oldal, a Jezebel.com volt, ahol azon akadtak ki, hogy az NBC csatornán Hosszú brutális világcsúccsal megnyert olimpiai bajnoki címe után a kommentátor azt mondta,

"... és itt van az ember, aki felelős azért, hogy Hosszú Katinkából új úszó lett."

A Jezebel cikke végigmegy Shane Tusup viselt dolgain, a dühkitörésein, és idézik Hosszú korábbi edzőjének szavait, aki nem biztos benne, nem a félelem motiválja a magyar úszóklasszist. A szerző szerint a lényeg azonban nem ez, hanem az, hogy Hosszú magától klasszis úszó, és szexista dolog azt sugallni, hogy férje-edzője nélkül nem lett volna képes ugyanilyen teljesítményre.

Hosszú Katinka Forrás: Origo

A cikk végül így zárul: "Ha egyszer Hosszú valóban úgy dönt, hogy új edzőt választ magának, remélem, eszébe jut, hogy csak egyetlen ember, egy Iron Lady volt a medencében, amikor megdőlt a világrekord, és ezért egyedül őt illeti dicséret, senki mást."