Esélyes az éremre Kapás Boglárka

Kapás Boglárka 400 gyors rio2016 olimpia2016
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 8. Kapás Boglárka a 2016-os riói nyári olimpia 400 méteres gyorsúszás versenyszámának döntőjében a Rio de Janeiró-i Olimpiai Uszodában 2016. augusztus 7-én. Kapás Boglárka a negyedik helyen végzett. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Éremesélyesnek tartja Kapás Boglárkát Széles Sándor mesteredző. 
Vágólapra másolva!

„Bár a szélső pályára került, ez sem zavarta" – mondta a 400 méteres gyorsúszás előfutamában 4. helyet megszerző, és ezzel döntőbe jutó Kapás Boglárkáról Széles Sándor mesteredző, aki itthonról követi az olimpiát.

Széles szerint jellemző a fiatal úszónőre, hogy nem lövi el a verseny elején a puskaporát. A 400 méteres gyorsúszásban az első száz méter után még csak a 7. helyen volt Boglárka, aki a verseny második felét nyomta meg, és felküzdötte magát a 4. helyre. „Valóban kevés hiányzott a bronzérem megszerzéséhez" – mondta Széles.

Esélyes az éremre Forrás: MTI/Kovács Tamás

Az edző szerint Boglárka bizakodva várhatja a neki amúgy is jobban fekvő 800 méteres távot csütörtökön. „A verhetetlennek tűnő Ledecki mögött a 2-3. helyért várható nagy harcban Boglárka reális eséllyel pályázik valamelyik éremre."