Az olimpia legszomorúbb magyar videója

Nagy Tamás; Imre Géza
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 10. A dél-koreai Park Szang Jung ünnepel, miután legyőzte Imre Gézát a riói nyári olimpia férfi párbajtőrözői egyéni versenyének döntőjében a Rio de Janeiró-i 3-as Karióka Arénában 2016. augusztus 9-én. A háttérben Imre Gézát vigasztalja edzője, Dancsházy-Nagy Tamás. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A dicsőséges pillanatot akarták elkapni az Origo helyszíni tudósítói a párbajtőr-döntőben, de hiába szugerálták Parkot, a dél-koreai végül elképesztő hajrával legyőzte Imre Gézát. Így lett belőle a legszomorúbb video. 
Vágólapra másolva!

Kollégánk emlékezetes videót próbált készíteni Rióban, de óriási besülés lett belőle. Imre Géza 14-10-es vezetésénél elővette a kameráját, arra készülvén, hogy levideózhatja a felejthetetlen magyar ünneplést, amint a 41 éves párbajtőröző megnyeri az olimpiát.

De a koreai Park jött fel, mint a talajvíz. 11, 12, 13 és 14 – sorra érte el a tusokat, miközben Imre végig egy lépésre volt élete álmától. A felvételek csak készültek, majd mindig újra kellett indítani a kamerát, mivel csak nem akart jönni az a magyar tus, és az azzal járó ünneplés.

– gondoljuk, de nem, felvillan a zöld lámpa, és ezzel vége. Ennél szomorúbb felvétel magyar szurkoló számára nem létezik.

A kollégák beszéltek Imre Géza legyőzőjével a döntő után.