Szerbia kapott egy gyomrost a brazil pólósoktól

Slobodan Soro, vízilabda
Serbia's goalkeeper Slobodan Soro misses the ball after a shot from Italy during their men's water polo final match of the FINA World Championships at the natatorium of the Oriental Sports Center in Shanghai on July 30, 2011. AFP PHOTO/Mark RALSTON / AFP PHOTO / MARK RALSTON
Vágólapra másolva!
A riói férfi vízilabdatorna eddigi legnagyobb meglepetésgyőzelmét aratta a brazil válogatott, amely az újvidéki születésű, honosított kapus, Slobodan Soro vezérletével 6-5-re nyert a világ- és Európa-bajnok Szerbia ellen.
Vágólapra másolva!

Három mérkőzésen mindössze két pontot szerzett a világ- és Európa-bajnok szerb vízilabda-válogatott, amely két döntetlen után óriási meglepetésre 6-5-re kikapott Brazíliától.

Pedig az első negyedben minden a lehető legtökéletesebb volt, Dejan Savic játékosai jól védekeztek, és 2-0-s előnyre tettek szert.

A brazil kapuban a 37 éves, korábbi szerb klasszis Slobodan Soro elkapta a fonalat, sorozatban védte egykori honfitársainak a lövését, ez felbátorította a brazilokat, akik a negyed végére egyenlítettek, majd a második félidő elején a vezetést is átvették.

Slobodan Soro bravúrjai kellettek a brazil sikerhez Forrás: AFP/Mark Ralston

Az első három negyed után 5-3 állt a hazaiak neve mellett, Soro pedig a 12 kapura lövésből kilencet megfogott, azaz 75 százalékos hatékonysággal védett.

Az utolsó negyed brazil ziccerrel kezdődött, amit Branislav Mitrovic kapus hárított, az ellentámadásból előbb Stefan Mitrovic szépített (5-4), majd egy kivédekezett akció után Slobodan Nikic három és fél perccel a mérkőzés vége előtt egyenlített (5-5).

Negyvenhat másodperccel a lefújás előtt Milan Aleksic szabálytalansága miatt ötméterest kaptak a hazaiak, amit Guimarães belőtt, és a 6-5-ös eredménnyel Brazília már célba ért.

A magyarokhoz hasonlóan a szerbek továbbra is nyeretlenek, míg a brazilok változatlanul százszázalékosak.

Eredmények, A csoport, 3. forduló:
Brazília - Szerbia 6-5 (0-2, 3-1, 2-0, 1-2)
Ausztrália - Japán 8-6 (1-2, 2-1, 3-2, 2-1)
Magyarország - Görögország 8-8 (2-1, 1-1, 2-4, 3-2)

A csoport állása:
1. Brazília 6 pont
2. Görögország 4
3. Ausztrália 3 (24-23)
4. Magyarország 3 (30-30)
5. Szerbia 2
6. Japán 0.

Forrás: VajdaságMa