Edzőmeccsen szerezte meg első győzelmét a pólóválogatott

Varga Dénes; Vámos Márton rio 2016, olimpia 2016, Rio de Janeiro, Brazil, Brazília, XXXI. nyári olimpiai játék,
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 12. Varga Dénes (b), Vámos Márton (j) és a japán Adacsi Szeija a riói nyári olimpia férfi vízilabdatornája A csoportjának 4. fordulójában játszott Magyarország - Japán mérkőzésen a Rio de Janeiró-i Maria Lenk Uszodában 2016. augusztus 12-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Három döntetlen után megszerezte első győzelmét a férfi vízilabda-válogatott, 17-7-re verte Japánt. A csoportkör utolsó fordulójában a házigazda Brazília vár majd Benedek Tibor csapatára, ott is nyerni kell, hogy biztos legyen a negyeddöntő.
Vágólapra másolva!

Férfi vízilabdatorna, B csoport, 4. forduló:
Magyarország – Japán 17-7 (5-1, 6-2, 2-2, 4-2)
gól: Kis 5, Manhercz 4, Varga Dénes 3, Szivós, Decker Á., Vámos, Varga Dániel, Hosnyánszky, illetve Takej 3, Okava, Kadono, Simizu, Araj

Brazília 6 pont, Görögország 4 pont, Ausztrália-Magyarország 3-3 pont, Szerbia 2 pont, Japán 0 pont. Így festett a férfi pólótorna magyar csoportja három kör után. Szokni kellett még a helyzetet, a házigazda brazilok, akiket a minden hájjal megkent Ratko Rudic dirigál, háromból hármat húztak be, miközben a 2014 óta mindent megnyerő szerbek egyet sem – ahogy sajnos mi sem.

A régi idők pólóját idézték a japánok

Japán ellen már nem volt mentség, a bezöldült vízben is nyerni kellett, de az ázsiaiak az elején kicsit ijesztgettek, két zúgó kapufával nyitottak. Utána viszont kihagytak egy előnyt, mi pedig góllal büntettünk, Kis Gábor lőtt a léc alá.

A japánok egészen érdekes vízilabdát játszottak, védekezésben is otthagytak két embert a magyar térfélen, így viszont a kapujuk előtti részen hatalmas területek maradtak, ahova könnyedén beúszhattak a magyarok.

Kis Gábort nem igazán tudták tartani a japánok Forrás: MTI/Illyés Tibor

Bár Okava még egyenlíteni tudott, Kis a testi erejét kihasználva kiharcolt egy ötméterest, amit Varga Dénes bevágott, utána pedig Manhercz kért szót, két átlövés- és egy megúszásgóllal hozott össze egy gyors triplát.

Ránk fért már egy ilyen meccs

A második negyed Kis-varázslattal indult, vagy öt méterről, védővel a nyakán dobott szédületes csavargólt, aztán szemtelenül kitartott egy bepasszolt labdát, megvárta, míg a kapus elsüllyed, aztán a helyére küldte.

– mondta az egyik kolléga, de ránk is fért az első három találkozó izgalmai után egy ilyen fékezett habzású parti. Varga Dénes a labdát szinte a gólvonalig cipelve szerezte a hetedik gólunkat, aztán Szivós használta ki, hogy a japán elhárítás csődöt mondott.

Varga Dénes aztán megint előhúzta a nyuszit a cilinderből,

lábbal indította magát, de a befejezést kicsit elmérte, így a lécen csattant az ejtése. Kis viszont Kadono szépítése után betette a ringlispílbe a védőjét, majd a nagy pörgés-forgás után meglőtte önmaga negyedik, a csapat 10. gólját, Manhercz pedig nem akart lemaradni mögötte, ő is negyedszer jelentkezett be a kapusnál.

A japánok lelkesen küzdöttek, de ez most ennyire volt elég Forrás: MTI/Illyés Tibor


A félidőben nyolccal vezettünk, Nagy Viktornak sok dolga a harmadik negyedben sem akadt, a japán lövések sokszor el sem jutottak a kapuig, de ha igen, akkor is vérszegények voltak. Simizu azért bekacsáztatott egy labdát a jobb sarokba, aztán a korábban a Honvédban játszó Takej egy előnyt is gólra váltott, először dobtak két gólt egymás után az ázsiaiak. Erre aztán az addig is szemerkélő eső rákezdett úgy igazán, a labda mondjuk ettől nem lett vizesebb, de a lelátón lévők komfortérzetén azért rontott.

Ikszre hoztak egy negyedet

A harmadik negyed ezzel 2-2-re végződött, de Benedek Tibor kapitány így is mosolyogva tartott eligazítást a kispadon ülőknek, ennyi lazulás most belefért. A negyedik negyedre egy kérdés maradt: meglesz-e a tízgólos különbség. A negyed legszebb gólját a Nagy Viktort messziről átejtő Takej szerezte, de Kis Gábor ötödik villanásával végül összejött a köztes tíz. A csoportkör utolsó fordulójában Brazíliával játszik a csapatunk, azt is hozni kell a negyeddöntőhöz.