Janics: Láttam, hogy az edzés fogja visszaadni a normális életemet

Douchev Janics Natasa; győztes Közéleti személyiség foglalkozása sportoló SZEMÉLY Szeged, 2012. június 17.
A K1 női felnőtt 200 méter győztes Douchev Janics Natasa a célba érkezést követően örül a szegedi Gróf Széchenyi István Evezős és Kajak-kenu pályán
Szeged, 2012. június 17. A K1 női felnőtt 200 méter győztes Douchev Janics Natasa a célba érkezést követően örül a szegedi Gróf Széchenyi István Evezős és Kajak-kenu pályán rendezett olimpiai válogatón. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Vágólapra másolva!
Dusev-Janics Natasa úgy érzi, jó formában várja a riói olimpia hétfőn kezdődő kajakversenyeit. A háromszoros bajnok, ötödik olimpiáján vízre szálló magyat kajakos a játékok honlapjának csütörtökön adott interjújában elmondta, már nagyon várja a versenyt.
Vágólapra másolva!

"Csak Isten tudja, mi fog történni augusztus 16-án - utalt a 200 méteres versenyszám döntőjének időpontjára. - Úgy érzem, napról napra jobb leszek. Azt hiszem, hogy jó formában vagyok."

A 34 éves, 19-szeres világ- és 19-szeres Európa-bajnok megjegyezte: majd az olimpia után lesz időszerű az, hogy eldöntse, folytatja-e még további négy évig pályafutását.

Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Dusev-Janics felidézte, hogy amikor 2014-ben gerincsérvvel megoperálták, és a műtétet követően először állt lábra, 16 perc alatt sétált le egy kilométert, és az első mért kajakedzésén 2 kilométert az egyéni legjobbjánál két perccel lassabban teljesítette.

"Láttam, hogy az edzés fogja visszaadni a normális életemet, úgyhogy újra edzésbe álltam" - hangsúlyozta Douchev-Janics Natasa, aki négy éve Londonban bronzérmet nyert 200 méteren.

Dusev-Janics közben megérkezett Rióba, ezt posztolta a szobájából a Facebookra: