Égből hulló csodaszerván ámulnak Rióban

Horizontal OLYMPIC GAMES
Italy's Adrian Ignacio Carambula Raurich reacts during the men's beach volleyball qualifying match between Italy and Canada at the Beach Volley Arena in Rio de Janeiro on August 8, 2016, for the Rio 2016 Olympic Games. / AFP PHOTO / Leon NEAL
Vágólapra másolva!
Adrian Carambula révén egy nagy egyéniséggel, pontosabban az olasz strandröplabdás nem mindennapi szervájával színesedett a riói olimpia.
Vágólapra másolva!

Carambula az egyetlen a profik között, aki teljesen máshogy szervál, mint a mezőny többi tagja. Elképesztően magasra üti fel a labdát, ráadásul egy elég komoly csavart is belevisz, így a magasról, nagy erővel, csavarodva lecsapódó labdát nem egyszerű visszaadni, főleg, hogy nincsenek hozzászokva a játékosok.

Carambula csak Skyballnak, azaz égi labdának hívja a szerváját.

Forrás: AFP/Leon Neal

„A Skyballt azért használom ilyen gyakran, hogy kizökkentsem az ellenfelet a ritmusból.m - kezdte az olasz röpis. - Ez a játékom része, és nem igazán tudnak felkészülni rá az ellenfelek.

Sokan már nem Adriannak, hanem Mr. Skyballnak hívnak, ez hízelgő."

A riói olimpián az Adrian Carambula, Alexm Ranghieri olasz páros előbb 2-0-ra verte az osztrákokat, majd 2-1-re a kanadaiakat, az utolsó csoportmeccsen pedig 2-0-ra kikapott a házigazda braziloktól, de így is a 16 között folytatja.